Bostadspriser Huddinge

I Huddinge ligger snittpriset på bostadsrätter på 38 731 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 45 009 kr. Huddinge ligger alltså relativt nära snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Huddinge

Huddinge är ett mycket populärt område i Stockholmsregionen. Det ligger nära Stockholms stad samtidigt som Huddinges centrala delar har ett mycket gott utbud av butiker och andra viktiga tjänster. Kommunen har villor såväl som lägenheter. Under de senaste 20 åren har priserna på bostadsrätter och villor ökat rejält.

Huddinge är en bekväm kommun

I Huddinge centrum finns det butiker såväl som bostäder. Många av lägenheterna ligger ovanpå butikerna vilket ger ett mycket centralt bostadsläge som eftertraktas. Fullersta är ett område som ligger nära Huddinge centrum. I Fullersta finns det lägenhetshus som är lägre och invid Fullersta finns det också ett villaområde.

Med nära till natur, skolor och kommunikationer är det bekvämt att bo i Huddinge. Det är förstås också en anledning till att bostadspriserna har gått stadigt upp under de senaste 20 åren. Det finns gott om aktiviteter för den som tycker om sport såväl som för kulturintresserade.

Kommunen har en ishall och Huddinge Hockey är en av Sveriges äldsta hockeyklubbar. Många barnfamiljer väljer kommunen för att den erbjuder hög komfort. Det är till exempel mycket vanligt med boende så nära skolor att barnen kan gå till skolan hellre än att åka buss eller få skjuts med bil.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Populära bostadsområden i Huddinge

Det finns flera områden i och omkring Huddinge som är särskilt populära. I centrum finns det byggnader som byggdes innan miljonprogrammen och det är många som föredrar dessa. Stuvsta har mycket gott rykte. Andra områden i kommunen som är populära är:

  • Skogås
  • Trångsund
  • Vårbygård
  • Masmo

Nybyggnation i Huddinge

Trots att Huddinges strategi för nybyggnation har kritiserats för att leda till mättnad fortsätter kommunen att planera nya bostäder. Huddinges bostadsplaner påverkas till stor del av Spårväg syd. Spårvägen ska byggas mellan Älvsjö och Flemingsberg. Finansieringen av spårvägen kommer till stor del från staten. Detta mot löftet att Huddinge kommer att bygga 18 500 nya bostäder tills 2035.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

39 111 kr/kvm

12 månader (snittpris)

38 731 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *