Bostadspriser Helsingborg

I Helsingborg ligger snittpriset på bostadsrätter på 27 155 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 45 151 kr. Helsingborg ligger därmed en bit under snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i  Helsingborg

Bostadsmarknaden i Helsingborg har länge präglats av att det inte säljs så många bostadsrätter och villor. Men intresset för att köpa är stort. Sett över en period på 20 år har bostadspriser i Helsingborg ökat. Bostadsrätternas priser har gått upp med cirka 400 procent medan villapriser har ökat med omkring 300 procent. Det här kan ha en hel del med balansen mellan utbud och efterfrågan att göra. Men det finns mer som lockar folk att söka boende i Helsingborg.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Fördelar med att bo i Helsingborg

Det går att beskriva Helsingborg som en slags knytpunkt. Hamnen som består av flera olika hamnar ligger mycket centralt. Den har fått många företag som jobbar med logistik i Sverige och för utlandsleveranser att söka sig hit. Det ger i sin tur många attraktiva jobb inom denna sektor.

Helsingborgs näringsliv erbjuder också jobb inom många olika branscher. Med gott samarbete mellan staden och företagare har man lagt grunden för ett framtida Helsingborg som kan bli mycket framgångsrikt. Staden ligger ju även nära andra viktiga städer i södra Sverige som till exempel Malmö och påverkas av resten av Öresundsregionens bostadsmarknad.

Det är också nära till stranden vilket uppskattas av alla som bor i staden. Familjer såväl som unga singlar drar nytta av den vackra naturen och möjligheten att bada i Öresund.

Väl utvecklad kollektivtrafik

Det är lätt att ta sig till och från, samt runt i Helsingborg. Det beror på att lokaltrafiken är mycket väl utvecklad. Att resa till närliggande städer är enkelt och även vidare till Danmark. Det är också något som påverkar bostadspriser i Helsingborg.

Populära områden i Helsingborg

Liksom i andra svenska städer i den här storleksordningen finns det flera olika områden i Helsingborg. Alla har inte samma utveckling vad gäller bostadspriser vilket har flera olika skäl. Men det finns några områden som förblir populära. På grund av populariteten är priserna normalt sett lite högre i dessa områden.

Exempel på populära bostadsområden är:

  • Ramlösa
  • Tågaborg
  • Maria park
  • Stattena
  • Sofieberg
  • Pålsjö östra

Helsingborg räknar med kraftig befolkningstillväxt

Helsingborg kommun räknar med att befolkningen kommer att växa kraftigt i och omkring staden. På grund av detta planeras flera nybyggnationer på strategiska platser. Nybyggnadsprojekten kan vara något att betänka med tanke på framtida bostadspriser i Helsingborg.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

27 763 kr/kvm

12 månader (snittpris)

27 155 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *