Bostadspriser Uddevalla

I Uddevalla kommun ligger snittpriset på bostadsrätter på 20 204 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 41 336 kr. Uddevallas priser på bostäder ligger alltså långt ifrån det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Uddevalla

Bostadspriserna i Uddevalla har på senare år stigit. Villapriserna har under de senaste två decennierna gått upp med omkring 250 procent. Bostadsrättpriserna har också ökat vilket beror en hel del på att utbudet inte motsvarar efterfrågan.

Det finns flera nybyggen i Uddevalla men det kan ändå ta tid innan det ökade utbudet av bostäder speglas i bostadspriserna. Det går att pendla mellan Göteborg och Uddevalla med tåg. Resan tar omkring 1,5 timme och det gör Uddevalla till ett alternativ för de som vill flytta bort från Göteborgs storstadsområde men som behöver fortsätta jobba där.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Populära bostadsområden i kommunen

Stadskärnan är givetvis populär då den ger snabb tillgång till allt. Men det finns också områden som ligger lite utanför Uddevalla stad som lockar med vacker natur och trevliga bostäder. Några av de populäraste bostadsorterna i Uddevalla är:

  • Kuveröd – Här finns det gott om radhus.
  • Skogslyckan – Trevligt bostadsområde där det också finns tillgång till matbutik och andra tjänster.
  • Söder – Här finns Bohusgården och området är särskilt populärt på sommartid.
  • Hedegärde – Är med Elseberg känt för att vara ett trevligt och lugnt område.
  • Vindfället – Ett bra val för barnfamiljer.

Investeringar i tågtrafik mellan Göteborg och Uddevalla

Järnvägssträckan mellan Uddevalla och Göteborg förbättras och det får betydelse för regionen. Med dubbelspår går restiden ner till 40 minuter mellan städerna och det förväntas påverka Uddevalla såväl som Göteborg på sikt.

Det är välkänt att städer med goda järnvägsförbindelser är attraktiva att bo i. Enkel pendling stärker också näringslivet. Det kan vara något att beakta för den som är intresserad av hur bostadspriser i Uddevalla kommer att utvecklas.

Uddevalla Näringsliv har som gemensamt mål att göra Uddevalla till Västsveriges attraktivaste kommun att bo i. Företagen som är medlemmar i Uddevalla Näringsliv uppmuntras att bidra till att nya bostadsprojekt etableras och till att existerande fastigheter uppgraderas. Det är också saker som kan komma att påverka framtidens bostadspriser i Uddevalla.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

22 352 kr/kvm

12 månader (snittpris)

20 204 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *