Mäklararvode Örebro

Snittpriset per kvadratmeter för bostadsrätter i Örebro ligger på 25 769 kr. Snittet för bostadsrätter i hela landet Sverige är 40 707 kr.
Örebros bostadspriser ligger därmed betydligt lägre än snittet i Sverige. Skiljer sig då det svenska snittet på mäklarnas mäklararvoden/provisioner mot Örebros nivåer?
Prisskillnaderna på bostäderna är betydligt större än skillnaden i mäklarnas provisioner. Det beror på att mäklarna anpassar provisionerna till stadens nivåer på bostadspriserna.
Procentuellt är mäklarnas provisioner högre i Örebro än i storstäderna. I kronor räknat så ligger däremot storstäderna högre.
Nedan finner du en lista på ungefärliga nivåer för mäklarnas arvoden/provisioner.

Mäklararvode i Örebro

Exempel på normala och rimliga mäklararvoden i Örebro:

 Bostadens pris  Normalt arvode i kronor  Normalt arvode i %
 1.000.000 kr  25.000 kr – 35.000 kr  3 %
 2.000.000 kr  40.000 kr – 50.000 kr  2,5 %
 3.000.000 kr  50.000 kr – 60.000 kr  2 %
 4.000.000 kr  55.000 kr – 70.000 kr  1,5 %
 5.000.000 kr  65.000 kr – 85.000 kr  1,5 %
 6.500.000 kr  65.000 kr – 85.000 kr  1 %
 Bostäder över 7 miljoner kr  90.000 kr – 120.000 kr  1 %

För friköpta hus, villor, radhus & fastigheter är provisionerna normalt 30-50 % högre eftersom mäklaren har mer ansvar och arbete med varje enskild försäljning.

Undvik att betala ett överpris för mäklaren

Nivåerna i exemplet ovan är inga exakta nivåer. De är generaliserade nivåer. De visar på ett ungefär hur mycket du får betala för att anlita en duktig mäklare med en rimlig erfarenhet och kompetens i Örebro.
Det går alltid att hitta mäklare som tar mindre betalt än nivåerna ovan men risken är att du då erhåller en lägre kvalitet på mäklaren & mäklartjänsten. Exemplet ovan kan du nyttja för att slippa att betala för mycket för mäklartjänsten. Se upp för mäklare som försöker ta orimligt mycket betalt. Du kan i princip alltid hitta en lika duktig mäklare inom ovanstående nivåer.  Om den mäklare som du vill anlita lämnar en offert med en för hög provisions-/arvodesnivå bör du pruta så mycket det går. Se till att anlita en duktig mäklare till en rimlig mäklarprovision. Mäklare kan påverka slutpriset på din bostad men det innebär inte att du skall betala orimligt hög provision.

Hur ser provisionsnivåerna ut i just ditt område?

Vill du ha än mer områdesspecifika nivåer gällande mäklarnas provisioner i Örebro bör du nyttja den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Där fyller du i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i just ditt område. Offerterna kan du sedan använda för att välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du tänkt anlita. Tjänsten som Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

25 863 kr/kvm

12 månader (snittpris)

25 769 kr/kvm

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hej Mäklararvode.

Jag skall sälja min villa i örebro och testade därför Hittamäklares tjänst.
Det funkade väldigt bra och jag fick ett gäng offerter. Det blev till slut att jag anlita en mäklare från Bjurfors men hade även hemma Svensk fast och fastighetsbyrån.
Jag ville egentligen bara tacka för tipset och tacka för en bra sida!

Mvh Jeanette Olsson

Svara

Hej Jeanette.

Tack för din input.
Vi upplever också att tjänsten fungerar väldigt bra.
Tjänsten är ju gratis också för dig som kund vilket är fantastiskt bra!

Mvh admin på Ekonomifokus

Svara

Perfekt.
Detta var precis vad jag letade efter.
Varför ska det vara så svårt för andra hemsidor att visa info om mäklararvode?

Svara

Hej Jon.

Kul att du gillar vår sajt!
Mäklarna själva vill inte att denna information skall vara tillgänglig. Mäklarna vill nämligen själva kunna sätta priset på sin tjänst med så lite påverkan som möjligt utifrån.

Mvh admin på Mäklararvode.nu

Svara