Bostadspriser Karlstad

I Karlstad ligger snittpriset på bostadsrätter på 28 082 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 44 263 kr. Karlstad ligger alltså långt ifrån snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Karlstad

Vid Klarälvens delta ligger Karlstad på Vänerns norra strand. Staden ligger strategiskt mittemellan Oslo och Stockholm. Karlstadsregionen består av de fyra kranskommunerna Grums, Forshaga, Hammarö och Kil. Regionen har över 140 000 invånare.

Precis som på många andra håll i Sverige har de senaste 20 åren inneburit ökade bostadspriser i Karlstad. Hit flyttar familjer som vill bo i en mindre stad som har allt som familjelivet kräver. Karlstad lockar även studenter med ett universitet där det går att plugga till lärare, civilekonom, civilingenjör och sjuksköterska.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Myndigheternas stad

I Karlstad har flera myndigheter samlats. Här finns till exempel Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Och i Karlstad finns Konsumentverkets kontor. Staden har ett stort sjukhus som ger ett gott stöd till hela regionen.

Underhållning och nöje

Många får upp ögonen för Karlstad då de kommer på besök för att se konserter, sportevent eller racing. Staden är också populär för konferenser och har ett modernt konferenscenter, Karlstad CCC, alldeles vid Klarälven.

Goda kommunikationer

En stor fördel med Karlstad är läget mellan Stockholm och Göteborg. Det innebär att det är lätt att med tåg ta sig både till huvudstaden i Sverige och till Norges huvudstad. Dessutom går tågen snabbt till andra svenska städer som Göteborg. Det går också att flyga från Karlstad Airport som har avgångar till svenska städer såväl som till europeiska.

Populära bostadsområden i Karlstad

I Karlstad finns det fler populära bostadsområden med lägenheter och villor. Några av de främsta är:

  • Råtorp – Ligger vid älven och har fina villor. Har också ett mindre centrum med flera viktiga tjänster.
  • Hammarö/Skoghall – Känt för bra skolor för olika åldrar. Ett eget centrum, badplatser och mer som lockar barnfamiljer.
  • Kronoparken – När centrum och lugnt. Gott om barnfamiljer.
  • Kvarnberget – Lugnt område med många lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter. Promenadavstånd till stan och nära till Mariebergsskogen.
  • Marieberg och Sommaro – Villaområden där det traditionellt sett är svårare att finna ett hus till försäljning.
  • Orrholmen – Ligger centralt och har gott om naturupplevelser. Badplatsen blir till isbana på vintern.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

25 728 kr/kvm

12 månader (snittpris)

28 082 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *