Bostadspriser Stockholm

I Stockholm ligger snittpriset på bostadsrätter på 81 575 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 44 263 kr. Stockholm ligger alltså en bra bit över snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Stockholm

Under de senaste två decennierna har bostadspriserna i Stockholm rusat i höjden. Efterfrågan är enorm. Det beror givetvis på att det handlar om landets huvudstad. Här finns det jobb, goda kommunikationer, stort utbud av fritidsaktiviteter och nöje, samt omgivningar som är så vackra att turister vallfärdar till Stockholmsregionen för att få uppleva dem.

Precis hur stor ökningen av bostadspriserna har varit beror lite på hur du ser på statistiken. Sett över en längre tidsperiod på 10 eller 20 år är uppgången markant. I vissa områden handlar det om mer än 100 procent. Kortsiktigt har dock priserna fluktuerat det senaste.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Det är dyrast mitt i stan

De dyraste bostäderna i Stockholm finns mitt i stadens kärna där flera stadsdelar tävlar om titeln som den bästa. Östermalm och Vasastan har de dyraste bostäderna. Där överstiger snittpriserna under 2019 90 000 kronor per kvadratmeter.

Det blir lite billigare på Kungsholmen såväl som på Södermalm. Det här är mycket populära stadsdelar som liksom de allra dyraste har gångavstånd till stadens attraktioner. Alla Stockholms stadsdelar binds ihop på ett effektivt sätt med tunnelbana och buss. Att bo centralt innebär för många ett liv utan bil.

Bostadspriser i Stockholms ytterområden

Runt stadens kärna finns ytterområden och kranskommuner som också erbjuder naturskönt boende med goda kommunikationer. Områdena utanför centrala Stockholm ger mer yta för pengarna. De erbjuder också boende i form av radhus och villa. Priserna har ökat i ytterområden. Det anses bero på att man där får mer plats för pengarna. I områden som Botkyrka är ökningen häpnadsväckande med en stigning på mer än 1000 procent under de senaste två decennierna.

Villor i Stockholm

Priserna på villor går också upp. Lidingö utmärker sig som ett område med stigande bostadspriser vilket inte förvånar med tanke på det smidiga läget med närheten till innerstan. Men även Österåker är en kommun som tycks öka i popularitet bland bostadssökande på senare år.

Viktigt att komma ihåg när vi ser på Stockholms bostadspriser är att priserna i centrala Stockholm traditionellt sett har varit höga. På grund av detta kan det framstå som att priserna stiger mer i ytterområden.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

83 194 kr/kvm

12 månader (snittpris)

81 575 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *