Bostadspriser Gävle

I Gävle ligger snittpriset på bostadsrätter på 23 435 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 45 009 kr. Gävle ligger alltså långt under snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Gävle

Gävle har under senare år blivit alltmer populär som kommun att bo i. Även om de senaste tjugo åren har inneburit ökade bostadspriser i Gävle är de ofta attraktiva jämfört med andra kommuner. Från Gävle är det nära till Arlanda, Stockholm och Sälen. Dessutom är omgivningarna natursköna med nära till havet och stränder.

Gävles läge påverkar bostadspriserna. Det gör också den höga livskvalitet som staden erbjuder. Här finns Gevaliafabriken vars rosteri då och då släpper ut aromer av kaffe. Under de senaste 20 åren har priserna på bostadsrätter i Gävle ökat med 987 procent. Under samma period steg priserna på villor med 294 procent.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Populära områden i Gävle

Det finns många fina områden att bo i. För den som vill komma riktigt nära havet kan Bönan/Harkskär passa riktigt fint. Det går att pendla från detta område till Gävle stad med goda kommunikationer.

Bostadsområden som ligger mer centralt och som anses vara trevliga och lugna är:

  • Villastaden
  • Söder
  • Väster
  • Stigslund
  • Bomhus
  • Järvsta
  • Hemlingby

Det bästa av två världar

Gävle beskrivs ofta som det bästa av två världar. Här kommer man nära storstadsregionen och den internationella flygplatsen samtidigt som det är lugnt och skönt nära naturen. Gävle är känt för hockeyevent och så givetvis också julbocken.

De som bor i Gävle drar nytta av trevliga restauranger och uteserveringar på sommaren. I Boulognerskogen är det mysigt att vistas med familj och vänner och Gävle erbjuder även en väl ansedd golfbana.

Kommunikationerna i staden är goda och det går att ta sig runt med buss. Men många väljer ändå att använda cykel till vardags. Det är något som påverkar stadsmiljön och bidrar till den trivsel som barnfamiljer upplever.

En stad som växer i popularitet

Under senare år har det blivit tydligt att Gävle är en stad som växer i popularitet. Fler väljer att bosätta sig i staden. Det rör sig både om studenter och barnfamiljer som ser charmen i en naturskön stadsmiljö. Kommunen jobbar med planering av nybyggnation för att möta behovet av bostäder vilket också är något som på kort och lång sikt kan komma att påverka bostadspriser i Gävle.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

23 098 kr/kvm

12 månader (snittpris)

23 435 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *