Bostadspriser Östersund

I Östersund ligger snittpriset på bostadsrätter på 20 290 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 592 kr. Östersunds priser på bostäder ligger alltså långt ifrån det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Östersund

Bostadspriserna i Östersund ligger en bra bit under snittet i Sverige. Men under de senaste 20 åren har priserna i regionen stigit.

En stor fördel med att bo i Östersund är att det är nära till allting. Det är något som spar tid och som därmed gör det möjligt att få tid till mer än vardagens måsten. En del kallar detta för guldkant på tillvaron. Med cykel eller till fots går det snabbt att komma fram. Och så finns ju naturen alltid alldeles runt knuten.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Östersund har ett rikt friluftsliv

I Östersund är fjällvärlden alldeles utanför din dörr. För den som älskar friluftsliv kan boende i den här kommunen upplevas som något av en semester på heltid. Staden erbjuder ett rikt föreningsliv och har också en hel del kultur att bjuda på. De aktiviteter som finns i Östersunds kommun passar olika intressen och åldrar.

Exempel på aktiviteter som blir möjliga i Östersund är:

  • Fjällvandring på sommaren
  • Skidåkning, utför och längdskidor
  • Åka lift upp till Åreskutan för lunch
  • Skotersafari
  • Hundsläde
  • Ponnyridning

Olika typer av boende

Ett annat stort plus med Östersund är den stora variationen av bostäder. Du kan bo mitt i staden men ändå ha utsikt över sjö och fjäll. Det finns möjlighet att bygga eget hus om du inte hittar villan som faller dig i smaken. Du kan också välja att flytta ut en bit från stadskärnan för att bo på landet.

Östersund utvecklas och det kommer till nya stadsdelar som ger modernt boende. Det går att köpa såväl som att hyra bostad. Dessutom kan det upplevas som en stor fördel att kunna bo nära arbete såväl som förskola och skola.

Populära bostadsområden

Det tillkommer nya attraktiva stadsdelar men det finns några områden som alltid har varit populära. I dessa kan bostadspriser i Östersund vara lite högre just för att det rör sig om efterfrågade områden. Stadskärnan är populär med nära till allt och ändå fin utsikt. Ett annat populärt bostadsområde är Frösön där det finns ett zoo. För skoterfantaster är Torvalla ett bra läge med nära till skoterleden.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

19 942 kr/kvm

12 månader (snittpris)

20 290 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *