Bostadspriser Järfälla

I Järfälla ligger snittpriset på bostadsrätter på 34 973 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 45 151 kr. Järfälla ligger alltså relativt nära snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Järfälla

Järfälla beskrivs som en av Sveriges bästa kommuner att bo, jobba och driva företag i. Det beror till stor del på de goda kommunikationerna. Med pendeltåg tar det inte mer än 20 minuter att ta sig in till Stockholm. Dessutom arbetar Järfälla kommun med många uppgraderingar för att göra kommunikationerna ännu smidigare.

Under de senaste 20 åren har både bostadsrätterna och villornas priser stigit. I Järfälla bor du mitt i naturen men har ändå nära till stan. Det är en kombination som många eftersöker.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Järfällas fyra kommunaldelar

Järfälla består av fyra olika kommunaldelar. De är:

  • Viksjö
  • Kallhäll/Stäket
  • Barkarby/Skälby
  • Jakobsberg

Jakobsberg fungerar som centralort i Järfälla kommun. Här finns också en nyare busstation som gör det mycket smidigt att resa inom kommunen eller vidare till exempel till Barkarbys handelsplats.

Smarta kommunikationer

Något som påverkar bostadspriser i Järfälla är det centrala läget. Det här påverkas också av alla satsningar med nybyggnation. Järfälla ligger bara 2 mil från Stockholm och 3 mil från Arlanda flygplats. Till Bromma flygplats är det bara 1 mil.

Oavsett om du ska resa till ett annat land med flyg eller om du bara behöver ta dig in till Stockholms city är det snabbt ordnat. Kommunikationerna fungerar mycket bra och blir antagligen ännu bättre med projekt som Mälarbanan och Förbifart Stockholm. Det finns också planer om en fjärrtågsstation i Barkarby.

Det finns tre olika pendeltågstationer. De ligger i Barkarby, Jakobsberg och Kallhäll. Med bil är det lätt att köra till Järfälla då E18 har flera avfarter så att du kan nå områden som Jakobsberg, Barkarby och Kallhäll snabbt.

Järfälla är populärt bland barnfamiljer

Det har länge varit så att Järfälla kommun gillas särskilt av barnfamiljer. Områden som Viksjö är kända för att vara särskilt bra för familjer. Här finns alla tjänster som behövs som till exempel barnomsorg. Det finns gott om lokala butiker och Stockholm är inte längre bort än att det går att åka in till storstan spontant när lusten faller på.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

34 618 kr/kvm

12 månader (snittpris)

34 973 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *