Bostadspriser Täby

I Täby ligger snittpriset på bostadsrätter på 43 794 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 41 164 kr. Täbys priser på bostäder ligger alltså strax över det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Täby

Täby är en kommun i Stockholms län och närheten till huvudstaden påverkar givetvis bostadspriserna. Här går det att bo i lugn och grön miljö men ändå ha mycket nära in till Stockholms city för jobb och studier. Roslagsbanan gör det enkelt att åka in till Stockholm och att ta sig mellan Täbys olika områden. Under de sista 20 åren har bostadspriser i Täby gått upp. Priserna på villor har stigit med omkring 400 procent och bostadsrättspriserna med cirka 800 procent.

Populära bostadsområden i Täby

I Täby finns det flera olika områden som erbjuder villor, lägenheter och radhus. Många områden är kända för att vara väldigt vackra. Både vad gäller arkitektur och natur. Exempel på populära bostadsområden i Täby kommun är:

  • Näsbypark – Här finns det villor vid sjön men också lägenheter i mycket naturskön omgivning. Näsby har ett slott och god tillgång till båtliv.
  • Lahäll – Ligger i anslutning till Näsbypark och är ett lugnt och populärt område.
  • Viggbyholm – Detta område ligger också nära sjön och är populärt bland barnfamiljer som vill bo i eget hus nära naturen.
  • Skarpäng – Skarpäng är också synonymt med närhet till naturen. Området ligger vid två olika sjöar och det finns populära motionsspår.
  • Ella Park och Valla – Lugna och trivsamma områden som kan passa barnfamiljer mycket bra.
  • Gribbylund – Här finns det också ett bra motionsspår och närhet till Rönningesjön. Rönninge är fint både på vintern och till sommaren. Området bjuder på gott om friluftsliv.

Barnvänlig kommun

Täby har länge setts som ett bra val för barnfamiljer. Det har satsats en hel del på lekparker och det har byggts nya förskolor och skolor under senare år. Många väljer att använda bil för att ta sig runt men det finns också goda kommunikationer med buss och roslagsbanan.

Nya stadsdelar byggs

Täby kommun satsar inte bara på existerande stadsdelar. Nya stadsdelar som Täby Park har dykt upp. Dessa drar till sig nya invånare från andra kommuner som förknippar Täby med ren luft, bra skolor, bra shopping och nära till Stockholm.

Mäklarnas provisioner och arvoden i Täby

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i Täby kan du läsa vår artikel om mäklararvoden i Täby. Du kan också använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se Du fyller i i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

45 390 kr/kvm

12 månader (snittpris)

43 794 kr/kvm

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *