Bostadspriser Täby

I Täby ligger snittpriset på bostadsrätter på 46 957 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 592 kr. Täbys priser på bostäder ligger alltså strax över det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Täby

Täby är en kommun i Stockholms län och närheten till huvudstaden påverkar givetvis bostadspriserna. Här går det att bo i lugn och grön miljö men ändå ha mycket nära in till Stockholms city för jobb och studier. Roslagsbanan gör det enkelt att åka in till Stockholm och att ta sig mellan Täbys olika områden. Under de sista 20 åren har bostadspriser i Täby gått upp rejält.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Populära bostadsområden i Täby

I Täby finns det flera olika områden som erbjuder villor, lägenheter och radhus. Många områden är kända för att vara väldigt vackra. Både vad gäller arkitektur och natur. Exempel på populära bostadsområden i Täby kommun är:

  • Näsbypark – Här finns det villor vid sjön men också lägenheter i mycket naturskön omgivning. Näsby har ett slott och god tillgång till båtliv.
  • Lahäll – Ligger i anslutning till Näsbypark och är ett lugnt och populärt område.
  • Viggbyholm – Detta område ligger också nära sjön och är populärt bland barnfamiljer som vill bo i eget hus nära naturen.
  • Skarpäng – Skarpäng är också synonymt med närhet till naturen. Området ligger vid två olika sjöar och det finns populära motionsspår.
  • Ella Park och Valla – Lugna och trivsamma områden som kan passa barnfamiljer mycket bra.
  • Gribbylund – Här finns det också ett bra motionsspår och närhet till Rönningesjön. Rönninge är fint både på vintern och till sommaren. Området bjuder på gott om friluftsliv.

Barnvänlig kommun

Täby har länge setts som ett bra val för barnfamiljer. Det har satsats en hel del på lekparker och det har byggts nya förskolor och skolor under senare år. Många väljer att använda bil för att ta sig runt men det finns också goda kommunikationer med buss och roslagsbanan.

Nya stadsdelar byggs

Täby kommun satsar inte bara på existerande stadsdelar. Nya stadsdelar som Täby Park har dykt upp. Dessa drar till sig nya invånare från andra kommuner som förknippar Täby med ren luft, bra skolor, bra shopping och nära till Stockholm.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

46 865 kr/kvm

12 månader (snittpris)

46 957 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *