Bostadspriser Täby

I Täby ligger snittpriset på bostadsrätter på 45 673 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 588 kr. Täbys priser på bostäder ligger alltså strax över det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Täby

Täby är en kommun i Stockholms län och närheten till huvudstaden påverkar givetvis bostadspriserna. Här går det att bo i lugn och grön miljö men ändå ha mycket nära in till Stockholms city för jobb och studier. Roslagsbanan gör det enkelt att åka in till Stockholm och att ta sig mellan Täbys olika områden. Under de sista 20 åren har bostadspriser i Täby gått upp. Priserna på villor har stigit med omkring 400 procent och bostadsrättspriserna med cirka 800 procent.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Populära bostadsområden i Täby

I Täby finns det flera olika områden som erbjuder villor, lägenheter och radhus. Många områden är kända för att vara väldigt vackra. Både vad gäller arkitektur och natur. Exempel på populära bostadsområden i Täby kommun är:

  • Näsbypark – Här finns det villor vid sjön men också lägenheter i mycket naturskön omgivning. Näsby har ett slott och god tillgång till båtliv.
  • Lahäll – Ligger i anslutning till Näsbypark och är ett lugnt och populärt område.
  • Viggbyholm – Detta område ligger också nära sjön och är populärt bland barnfamiljer som vill bo i eget hus nära naturen.
  • Skarpäng – Skarpäng är också synonymt med närhet till naturen. Området ligger vid två olika sjöar och det finns populära motionsspår.
  • Ella Park och Valla – Lugna och trivsamma områden som kan passa barnfamiljer mycket bra.
  • Gribbylund – Här finns det också ett bra motionsspår och närhet till Rönningesjön. Rönninge är fint både på vintern och till sommaren. Området bjuder på gott om friluftsliv.

Barnvänlig kommun

Täby har länge setts som ett bra val för barnfamiljer. Det har satsats en hel del på lekparker och det har byggts nya förskolor och skolor under senare år. Många väljer att använda bil för att ta sig runt men det finns också goda kommunikationer med buss och roslagsbanan.

Nya stadsdelar byggs

Täby kommun satsar inte bara på existerande stadsdelar. Nya stadsdelar som Täby Park har dykt upp. Dessa drar till sig nya invånare från andra kommuner som förknippar Täby med ren luft, bra skolor, bra shopping och nära till Stockholm.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

47 023 kr/kvm

12 månader (snittpris)

45 673 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *