Bostadspriser i Kristianstad

I Kristianstad ligger snittpriset på bostadsrätter på 21 950 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 588 kr. Kristianstad ligger alltså långt ifrån snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Kristianstad

Staden grundades av den danske kungen Christian IV år 1614. Den kom till som en handelsstad och den traditionen lever kvar. Idag kan Kristianstad ses som ett handelscentrum i den nordöstra delen av Skåne. Staden omges av vacker natur och det är mycket nära till Öresund och Köpenhamn.

Den vackra naturen med vattenmiljöer omkring Kristianstad har blivit utnämnd till ett så kallat Biosfärområde av UNESCO. Vattenområdet omkring Kristianstad kallas för Vattenriket. Under de senaste 20 åren har priset på villor i Kristianstads kommun stigit med 236 procent.

Goda kommunikationer i Skåne

Även om Kristianstad är en mindre stad erbjuder den närhet till Öresunds storstadsregion. Det tar inte lång tid att åka med tåg till Malmö och vidare till Köpenhamn. För resor är det enkelt att använda Kastrup flygplats som har avgångar till hela världen.

Kristianstads kommun räknas in i Greater Copenhagen. Det här är en växande region med en intressant utveckling. Det går att ta Öresundståg från Kristianstad i stort sett dygnet runt och kommunen har också busstrafik som fungerar bra.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Populära bostadsområden i Kristianstad

Att bo centralt i lägenhet är populärt. Då går det ju att promenera i stort sett överallt. Men det finns också områden nära staden som lockar familjer som är ute efter ett stillsamt liv nära naturen. Populära bostadsområden är:

  • Söder
  • Östermalm
  • Öllsjö/Vä
  • Näsby

En ung och levande stad

Många som bor i Kristianstad beskriver den som ung och levande. Det här är ju en mindre stad och det går inte att jämföra med större städer som Göteborg och Stockholm. Men allt som behövs finns på plats. Shopping, nöje och tjänster för hela familjen.

Den allra största fördelen med Kristianstad är läget och staden är av intresse för de som jobbar i Öresundsregionen och som vill bo på en lugn plats. Det planeras flera nya byggprojekt under kommande år. De förväntas ge flera hundra nya bostäder och kan därmed påverka bostadspriser i Kristianstad framöver.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

33 118 kr/kvm

12 månader (snittpris)

21 950 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *