Bostadspriser Nacka

I Nacka ligger snittpriset på bostadsrätter på 56 713 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 45 151 kr. Nacka ligger alltså en bra bit över snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Nacka

En av Stockholms populäraste grannkommuner är Nacka. Det är mycket nära till city och samtidigt finns allt som behövs i själva kommunen. Det är särskilt barnfamiljer som söker sig till Nackas olika delar. Kommunen är grön, har bra med shopping och goda kommunikationer in till Stockholm.

Nackas popularitet har speglats i bostadsprisernas utveckling under de senaste 20 åren.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Nära staden och naturen

Det som verkligen utmärker Nacka är att kommunen är så grön och vacker samtidigt som den ligger ett stenkast från storstadens attraktioner. I Nacka finns fina Nyckelviken med olika spår för löpning och perfekta utflyktsmål för familjer och skolklasser.

Närheten till vattnet gör det också lätt att ta del av vattensporter som segling, surfing och mer. Det finns gott om bostäder med sjöläge och dessa bidrar givetvis till att bostadspriser i Nacka blir lite högre. Det finns både villor och lägenheter med sjöutsikt som många efterfrågar.

Goda kommunikationer och shopping

Det är lätt att ta sig runt i Nacka och vidare in till Stockholm. Med många olika busslinjer tar det inte många minuter att komma från området omkring Skurusundet och vidare mot Nacka Forum. Dessutom finns det expressbussar via motorvägen som tar pendlare snabbt in till stan. Saltsjöbanan är ett bra val för den som ska vidare ut till Saltsjöbaden och Älgö.

Nacka har flera olika områden för shopping. Sickla har blivit särskilt populärt men även områden längre ut mot Värmdö som Orminge erbjuder gott om matbutiker och mer. Många köpcentrum i Nacka har placerats och byggts på ett sätt som gör det lätt att komma fram med buss och bil.

Populära bostadsområden i Nacka

Nacka är en kommun som har utvecklats snabbt under senare år. Det finns flera populära bostadsområden med både villor och lägenheter. Några som eftersöks särskilt av familjer är:

  • Sickla
  • Saltsjö-Duvnäs
  • Duvnäs Utskog
  • Saltsjöbaden
  • Skuru
  • Ektorp

Det finns gott om skolor och aktiviteter för barn och familjer. Friluftslivet tar stor plats eftersom det finns så gott om skog som är lätt tillgänglig med smarta vandringsspår och vägar.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

57 783 kr/kvm

12 månader (snittpris)

56 713 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *