bostadspriser i Kungälv

Bostadspriser Kungälv

I Kungälv ligger snittpriset på bostadsrätter på 32 786 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 41 164 kr. Kungälv ligger därmed lite under snittet i Sverige.

Priser hus och lägenheter i Kungälv

Kungälv kan beskrivas som porten till Bohuslän. Kungälvs stad ligger vid Göteborgs norra gräns och är ett naturligt val för många som vill jobba i storstaden men helst vill bo en bit ifrån storstadslivet. Kungälvs styrka ligger just i läget och i det faktum att det rör sig om en modern småstad med mycket att erbjuda. Shopping och nya byggnader möter soldattorp och barockkyrkor.

Stadens historiska byggnader är välbevarade och mycket vackra. Här kan du bo i en historisk bostad med utsikt över en kullerstensgata. Det kan vara en av anledningarna till att bostadspriser i Kungälv har ökat mest i regionen under de senaste 20 åren. Det rör sig om mer än 1 300 procent på tjugo år!

En stad som doftar pepparkaka

Kungälvs centrum är inte bara vackert med historiska byggnader. De centrala delarna har gott om shopping med flera stora butikskedjor. Dessutom finns det gott om restauranger och caféer. Det händer att Kungälv doftar som pepparkakor. Doften av pepparkaka och vanilj kommer från Göteborg kexfabrik som ligger alldeles vid älven.

En av de bästa kommunerna att bo i

Det finns ett stort intresse av att bo i Kungälv och det byggs nya bostäder. Kommunens rykte har förbättras under senare år. Idag anses Kungälv vara en av de allra bästa kommunerna i Sverige att bo i. Det är också något som påverkar bostadspriserna. Traditionellt sett är områden omkring staden som Ytterby populära för familjer som letar efter ett hus eller radhus. Ytterby har goda kommunikationer och viktiga tjänster som barnomsorg. I Munkegärde finns det också en hel del bostadsrättshus och radhus. Munkegärde ligger på promenadavstånd från centrum och anses mycket barnvänligt. I centrala Kungälv är områden som Olseröd mycket populära.

Utvecklingen av Kungälv

Kungälv utvecklas med nya bostäder och förbättrad infrastruktur. Nya körfält och cykelbanor planeras och byggs samtidigt som befintliga vägar kopplas samman på bättre sätt. Vägar breddas och det görs plats för gångfält såväl som cykelvägar. Det är inte bara områdena omkring Kungälv Marstrand som utvecklas med nya bostäder. Kungälv kommun planerar också att bygga bostäder och lekplatser centralt. Detta görs med noggrann planering för att bevara de äldre delarna av staden och det fantastiska kulturarv som de bjuder på. Utvecklingsarbetet är en viktig anledning till kommunens fortsatta popularitet och det kan ses som en bidragande orsak till att bostadspriser i Kungälv pekar uppåt.

Få en riktigt bra deal från en av Kungälvs mest omtyckta mäklare via oss

Vi på Mäklararvode.nu har järnkoll på Kungälvsmarknaden. Tack vare vår kunskap här så kan vi hjälpa till att fixa ett extra bra mäklararvode hos en av Kungälvs mest rutinerade och mest omtyckta mäklare i Kungälv. Mäklaren vi rekommenderar har sålt nästan 1000 st bostäder i Kungälvs kommun genom åren och har väldigt nöjda kunder. Skicka ett e-mail till Ekonomifokus@gmail.com så ser vi till att mäklaren ringer upp dig och lämnar en offert samt ett marknadsvärde på din bostad. Du kan välja mellan att få offerten per telefon eller om du vill ta ett kostnadsfritt möte med mäklaren i din bostad. Du förbinder dig inte till något när du mailar och det är helt gratis.

3 månader (snittpris)

34 863 kr/kvm

12 månader (snittpris)

32 786 kr/kvm

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *