Bostadspriser Örnsköldsvik

I Örnsköldsvik ligger snittpriset på bostadsrätter på 20 276 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 44 263 kr. Örnsköldsviks priser på bostäder ligger alltså långt ifrån det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Örnsköldsvik

Priserna på bostäder har ökat över hela Sverige och även i Norrland. Men i Norrland är det bostadspriserna i Örnsköldsvik som har ökat allra minst.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Örnsköldsvik erbjuder attraktivt boende

Örnsköldsviks kommun erbjuder en hel del möjligheter. Det satsas på företagandet. Företagande och entreprenörskap uppmuntras redan i skolåldern. Det finns flera fördelar som lockar folk att flytta till Örnsköldsvik. Här går det att bo nära sjö och hav men ändå befinna sig mitt i stan.

Det finns också attraktiva områden omkring stadens centrum där det går att bo i villa såväl som i lägenhet. Regionen har goda kommunikationer och det gör det enkelt att ta sig till och från skola och jobb.

På vintern är det vanligt med olika vintersporter och på sommaren är de vackra stränderna med klippor att sola på mycket omtyckta. Det går att ge sig ut på vandring i skogen där det finns miljöer som är som tagna ur en gammal saga om troll.

De största tätorterna i kommunen är:

  • Örnsköldsvik med över 30 000 invånare
  • Bjästa med omkring 2000 invånare
  • Husum med omkring 1500 invånare
  • Bredbyn med omkring 1300 invånare
  • Köpmanholmen med omkring 1200 invånare

En stad för familjer

För barnfamiljer är det trevligt och praktiskt att bo i Örnsköldsvik. Det är nära till stadens tjänster såväl som till naturen. Det är inte ovanligt att de som flyttar från staden för att studera eller jobba kommer tillbaka då de bildar familj.

Stadens centrum har villor och områden för lek. Men många familjer väljer att bosätta sig en bit utanför stadens centrum i områden som Järved, Svartby, Kroksta, Gullänget och Bonässund.

Bussarna mellan de olika områdena går normalt sett en gång i halvtimmen på vardagar vilket gör det möjligt att ta sig runt även utan bil. Men för familjer är det ändå att föredra att ha bil för att kunna utföra ärenden och skjutsa barn till aktiviteter på kvällar och helger.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

21 285 kr/kvm

12 månader (snittpris)

20 276 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *