Bostadspriser Örnsköldsvik

I Örnsköldsvik ligger snittpriset på bostadsrätter på 16 237 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 588 kr. Örnsköldsviks priser på bostäder ligger alltså långt ifrån det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Örnsköldsvik

Priserna på bostäder har ökat över hela Sverige och även i Norrland. Men i Norrland är det bostadspriserna i Örnsköldsvik som har ökat allra minst. Villapriserna har under de senaste 20 åren stigit med 161 procent och det ligger under snittet för villor i hela landet under samma period. Prisutvecklingen på bostadsrätter har också legat lågt jämfört med övriga Sverige.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Örnsköldsvik erbjuder attraktivt boende

Örnsköldsviks kommun erbjuder en hel del möjligheter. Det satsas på företagandet. Företagande och entreprenörskap uppmuntras redan i skolåldern. Det finns flera fördelar som lockar folk att flytta till Örnsköldsvik. Här går det att bo nära sjö och hav men ändå befinna sig mitt i stan.

Det finns också attraktiva områden omkring stadens centrum där det går att bo i villa såväl som i lägenhet. Regionen har goda kommunikationer och det gör det enkelt att ta sig till och från skola och jobb.

På vintern är det vanligt med olika vintersporter och på sommaren är de vackra stränderna med klippor att sola på mycket omtyckta. Det går att ge sig ut på vandring i skogen där det finns miljöer som är som tagna ur en gammal saga om troll.

De största tätorterna i kommunen är:

  • Örnsköldsvik med över 30 000 invånare
  • Bjästa med omkring 2000 invånare
  • Husum med omkring 1500 invånare
  • Bredbyn med omkring 1300 invånare
  • Köpmanholmen med omkring 1200 invånare

En stad för familjer

För barnfamiljer är det trevligt och praktiskt att bo i Örnsköldsvik. Det är nära till stadens tjänster såväl som till naturen. Det är inte ovanligt att de som flyttar från staden för att studera eller jobba kommer tillbaka då de bildar familj.

Stadens centrum har villor och områden för lek. Men många familjer väljer att bosätta sig en bit utanför stadens centrum i områden som Järved, Svartby, Kroksta, Gullänget och Bonässund.

Bussarna mellan de olika områdena går normalt sett en gång i halvtimmen på vardagar vilket gör det möjligt att ta sig runt även utan bil. Men för familjer är det ändå att föredra att ha bil för att kunna utföra ärenden och skjutsa barn till aktiviteter på kvällar och helger.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

16 540 kr/kvm

12 månader (snittpris)

16 237 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *