Bostadspriser Uppsala

Bostadspriser Uppsala

I Uppsala ligger snittpriset på bostadsrätter på 39 583 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 588 kr. Uppsala ligger därmed en liten bit under snittet i Sverige.

Priser hus och lägenheter i Uppsala

Uppsala kan beskrivas som Sveriges främsta studentstad och det är givetvis något som påverkar bostadsmarknaden. Sedan 1477 har studenterna varit en naturlig del av staden och flera områden har blivit kända som typiska för studentboende. Men områden som Sommarro och Ekeby uppskattas även av barnfamiljer och äldre vilket kan bero på närheten till centrum och de gröna omgivningarna.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Mäklarofferter.se

Uppsala är en “dyr-kommun”

Under senare årtionden har bostadspriser i Uppsala gått upp och ner med jämna mellanrum. Det finns flera olika skäl till detta. Ett viktigt skäl att vara medveten om är närheten till Stockholm. Många av de som flyttar till Uppsala centrum och närliggande kommuner kommer från Stockholm såväl som från Gävle.

En annan sak som historiskt sett har påverkat priserna i Uppsala med omnejd är att det brukar finnas gott om alternativ. Uppsala kallas ibland för en ”dyr-kommun”. När bostadspriserna svänger uppåt flyttar folk till kranskommunerna varpå priserna kan sjunka tillfälligt. Det kan vara något att ha i åtanke både för säljare och köpare.

Populära områden i Uppsala län

Det finns flera attraktiva områden i Uppsala län som lockar familjer som vill jobba i staden men helst bor i en bit bort från centrum. Enköping, Knivsta och Tierp har både bostadsrätter och villor. I själva Uppsala finns det också tillgång både till lägenheter och villor. Studenter har också möjlighet till plats i studentkorridorer.

Kapellgärdet, Torngatan och Portalgatan är populära adresser för den som vill bo nära centrum. Kapellgärdsparken lockar barnfamiljer med lek för små och stora barn. Här finns det gott om plats utan bilar trots att det är så nära alla stadens bekvämligheter. Det är traditionellt sådant som gör det lite svårare att hitta bostäder just där och som också kan påverka bostadspriser i Uppsala att stiga.

Årsta är ett område en bit utanför Uppsala centrum med goda kommunikationer till staden. Bussarna fungerar mycket bra och Årsta ger också tillgång till flera nya byggprojekt bland annat i Östra Salabacke som ligger alldeles invid.

Andra populära områden i Uppsala

  • Luthagen
  • Tiunda
  • Svartbäcken
  • Rosendal

Att Uppsala är en populär region råder det inga tvivel om. Befolkningsutvecklingen har gått från omkring 89 000 invånare år 1950 till omkring 225 000 år 2018. En titt på bostadspriser i Uppsala under de senaste två decennierna visar en ökning på 773 % för bostadsrätter i hela länet, och en ökning på 316 % för villor.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

40 247 kr/kvm

12 månader (snittpris)

39 583 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *