Bostadspriser Nyköping

I Nyköping ligger snittpriset på bostadsrätter på 20 023 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 592 kr. Nyköpings priser på bostäder ligger alltså en bra bit under det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Nyköping

Nyköping är en mysig småstad vid kusten som ligger cirka en timmes resa med bil från Stockholm. Läget alldeles vid havet är mycket vackert. Staden beskrivs som ett lagom stort samhälle med något för alla. En av de bästa sakerna med Nyköping är just att staden är så pass liten att det går att promenera i stort sett överallt.

Bostadspriserna i Nyköping har gått upp under de senaste 20 åren. Det finns ett stort intresse av att flytta till Nyköping. Lägre bostadspriser lockar från Stockholmsregionen. Men det anses också vara ett stort plus att Nyköping erbjuder allt från vacker natur till spännande kultur.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Populära bostadsområden i Nyköping

Det finns flera nybyggda områden i Nyköping men också äldre bostadsområden som fortsatt är populära. Exempel på populära områden att bo i är:

  • Bryngelstorp och Rosenkälla för barnfamiljer och ligger cirka 2 minuters gångväg från hamnen
  • Bergshammar som ligger en bit utanför stan är också ett vanligt val bland barnfamiljer
  • Isaksdal har hyreslägenheter som är populära
  • Brandholmen har bostadsrätter och hyreslägenheter med stora balkonger och gångavstånd till hamnen

Kommunikationer och pendling

För många invånare i Nyköping finns det ingen större anledning att resa till Norrköping eller Stockholm. Men det finns givetvis de som jobbar dagligen i dessa städer. Det går att pendla med tåg, buss eller bil.

Då det handlar om kulturupplevelser, shopping och nöjesliv finns det allra mesta i Nyköping. Flera gallerior och spännande kulturevenemang ger mycket att njuta av på fritiden. Tågen till Stockholm går med jämna mellanrum men det är lättast att åka till huvudstaden med bil.

Lokalt går bussarna ofta. Med dessa är det lättare att ta sig till de olika friluftsanläggningar som finns omkring staden. De som bor i de centrala delarna av Nyköping kan dock ta sig fram till fots och behöver sällan bil eller buss för vardagliga ärenden.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

19 298 kr/kvm

12 månader (snittpris)

20 023 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *