Bostadspriser Skövde

I Skövde ligger snittpriset på bostadsrätter på 17 652 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 41 336 kr. Skövdes  priser på bostäder ligger alltså långt under det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Skövde

I Skaraborg är Skövde en mycket tongivande stad. Den är liten men erbjuder allt som en barnfamilj kan tänkas eftersöka. Intressant att notera är att Skövde har en befolkningsmängd som har ökat stadigt under senare år.

Befolkningsökningen får betydelse för bostadspriser i Skövde. Den leder till nyproduktion av bostäder och påverkar också tankarna om framtiden. Det finns en tydlig framtidsanda i Skövde kommun. Det skapas nya arbetstillfällen samtidigt som utbudet av bostäder växer. Under de senaste 20 åren har villapriserna i kommunen gått upp med över 250 procent.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Mellan sjöar och städer

Skövde ligger mellan Linköping och Göteborg. Det tar normalt sett cirka två timmar att resa till Göteborg. Men det finns pendeltåg som minskar restiden till hälften. Därmed kan pendling mellan de två städerna för arbete ses som en möjlighet.

Skövde ligger också mellan Sveriges största insjöar, Vänern och Vättern. Närheten till E20 gör det lätt att resa norrut mot städer som Örebro. Läget är attraktivt och Skövde kan erbjuda ett riktigt naturskönt boende.

Populära bostadsområden i Skövde

Utbudet i Skövde påminner om det som finns i en större stad men avstånden är förstås mindre vilket kan ses som en stor fördel. Det finns flera populära bostadsområden i och omkring Skövde. Några av dessa är:

  • Vasastaden
  • Dälderna
  • Norrmalm
  • Hentorp

Med nära till allt

I och med att staden är så pass liten är det lätt att ta sig till och från skola, jobb och fritidsaktiviteter. Det finns en högskola med utbildningar som lockar studenter från hela Sverige. Dessutom kan staden erbjuda en hel del spännande jobb.

Äventyrsbadet i Skövde har utsetts till Sveriges bästa och det finns en rad olika aktiviteter att pyssla med utomhus och inomhus. Det går att åka skidor i långfärdsspår såväl som i slalombacke, och sjöarna ger möjlighet till fiske såväl som till bad.

Billingen är berget som ligger alldeles vid centrum och som erbjuder en hel del rekreation. Utsikten från berget är också omtalad och det finns bostäder i detta område som ger både utsikt och närhet till stadens kärna.

Skövde är en stad som växer

Den populära högskolan och näringslivet som är aktivt drar till sig nya invånare. Behovet av bostäder växer och det har lett till att Skövde bygger mycket nytt. Nybyggnationen är också något som kommer att kunna påverka Skövdes bostadspriser i framtiden.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

18 940 kr/kvm

12 månader (snittpris)

17 652 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *