Bostadspriser Hässleholm

I Hässleholm ligger snittpriset på bostadsrätter på 12 361 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 44 263 kr. Hässleholms priser på bostäder är alltså väldigt långt ifrån det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Hässleholm

Hässleholm har länge setts som ett billigare alternativ i Skåne. Samtidigt erbjuder staden god livskvalitet och det särskilt för barnfamiljer. I tidningen Fokus mätningar av livskvalitet och var det är bäst att bo har Hässleholm kommun fått hög placering vid flera tillfällen. Den som vill bo i ett mindre samhälle med närhet till natur kan välja Hässleholms stad eller näraliggande områden.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Bostadspriserna i Hässleholm

Även om Hässleholms bostadspriser är lägre än bostadspriserna i större städer i Skåne har de ökat under de senaste 20 åren. Prisökningen för Hässleholm ligger under snittet för landet.

Hässleholm erbjuder flera olika former av boende. Det finns villor såväl som lägenheter. Av de cirka 50 000 invånarna bor nära 20 000 i Hässleholm. Resten bor i små samhällen som finns omkring staden och som är lätta att nå med bil och ibland med buss.

Pendla till och från kommunen

Det finns arbeten i Hässleholm men många väljer att pendla till andra städer för att jobba eller studera. Inom kommunen är det enkelt att resa med buss och tåg. Kommunikationerna är goda. Det finns åtta tågstopp i kommunen och med dessa är det lätt att resa vidare till:

  • Malmö – Tar en timme från Hässleholm
  • Köpenhamn – Tar 1,5 timme från Hässleholm
  • Stockholm – Tar 4 timmar från Hässleholm

Med goda pendlingsmöjligheter i Öresundsregionen är Hässleholm också en stad att beakta som en del av The Greater Copenhagen. Det finns ett intresse från större städer som Malmö av boende i Hässleholm kommun. Många gånger just för att det är möjligt att få mer bostad för pengarna mot att resa lite längre till arbete.

För barnfamiljer finns alla tjänster som behövs i kommunen. Utöver barnomsorg är det också god tillgång till fritidsaktiviteter för ungdomar och vuxna. Mycket kretsar omkring friluftslivet då det är så nära till naturen.

Nybyggnation

Planerna för nybyggnation är framtagna med tanke på natur och miljö. Det kan tänkas att nya bostäder i Hässleholm kommer att ge en naturskön boendemiljö med vacker utsikt.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

11 590 kr/kvm

12 månader (snittpris)

12 361 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *