Bostadspriser Solna

I Solna ligger snittpriset på bostadsrätter på 57 968 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 41 336 kr. Solna ligger alltså väldigt nära snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Solna

Många som bor i Solna är rörande överens om att det bästa med kommunen som idag heter Solna stad är att allting finns där. Det är nära till Stockholm men du behöver inte åka till Stockholm för shopping, restauranger, barnomsorg och mer.

Sedan 1940-talet har Solna genomgått en förvandling från lantlig ort med slott till att bli en tätt bebyggd kommun med moderna flerbostadshus. Till ytan sett är Solna Sveriges tredje minsta kommun men sett till befolkningen är Solna Sveriges 27:e största kommun.

Kommunen gränsar till Stockholms, Sundbybergs, Sollentunas och Danderyds kommun. Det finns goda kommunikationer inom och mellan dessa kommuner och det är inte ovanligt att solnabor jobbar i närliggande kommuner.

Med buss, bil och tåg är det enkelt att ta sig vidare till Stockholm och andra städer. Detta gäller dygnet runt vilket kan ses som en stor fördel. Omkring 70 000 människor pendlar varje dag till och från Solna.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Bostadspriser i Solna

Under de senaste 20 åren har priserna på bostadsrätter i Solna gått upp med 531 procent. Solna är inte gigantiskt och det går faktiskt att ta sig runt utan bil till exempel med cykel eller buss.

Populära bostadsområden i Solna är:

  • Råsunda
  • Skytteholm
  • Haga
  • Ulriksdal
  • Bergshamra
  • Huvudsta
  • Västra Skogen

En modern och attraktiv kommun

Mall of Scandinavia, idrott, intressanta människor och vacker natur… Stadskänslan kombineras med natursköna miljöer. Det här är något som lockar fler att bosätta sig i Solna som fortsätter att utvecklas med nybyggnation.

Solna är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Det påverkar bostadspriser i Solna både på så vis att efterfrågan ökar och att man måste planera mer nybyggnation för att möta kraven. Hagastaden är ett exempel på ett område där man bygger både bostäder och lokaler för företagsamhet. Hagastaden ligger mellan Solna och Stockholm där det nya Karolinska Solna byggs.

Det är viktigt att beakta att Solna trots att det är en egen kommun också ses som en del av ett växande Stockholm. Bostadspriserna i Solna måste ses ur det perspektivet då efterfrågan på bostäder inte bara kommer från den egna och de närmsta kommunerna.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

58 543 kr/kvm

12 månader (snittpris)

57 968 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *