bostadspriser i Kungälv

Mäklararvode i Kungälv

Kungälv är en kommun och stad som ligger ca 2 mil norr om Göteborg. Kommunen har en egen kustremsa som går längs med Marstrand, Kode, Tjuvkil, Sundhammar osv. Snittpriset per kvadratmeter för bostadsrätter i Kungälv ligger på 34 705 .
Det är ett snittpris som ligger strax under rikssnittet. Denna statistik har påverkats av den stora mängd nyproduktion som byggs i staden. De nyproducerade bostäderna ligger ute på marknaden med höga utgångspriser och säljs inte alltid. Det har gjort att statistiken visar ett snittpris som är några tusenlappar högre än vad verkligheten visar. Snittpriset för bostadsrätter i hela landet Sverige ligger lite högre än Kungälv. Sverigesnittet är 43 474 kr per kvadratmeter.
Bostadspriserna i Kungälv är alltså strax under snittet i hela Sverige. Hur ser det då ut med mäklarnas mäklararvoden/provisioner i Kungälv?
Provisionen/arvodet skiljer sig inte jättemycket åt i kronor räknat om man jämför Kungälv med till exempel Malmö, Stockholm eller Göteborg.
Skillnaden i städernas bostadspriser är  större än skillnaden i mäklarnas provisioner/arvoden. Det beror på att mäklarna anpassar sina provisioner till stadens bostadspriser.
Procentuellt är mäklarnas provisioner lite högre i Kungälv än i storstäderna men i kronor räknat så skiljer det sig inte jättemycket åt.
Nedan följer en lista på ungefärliga nivåer för mäklarnas arvoden.

Jämför mäklarna i Kungälv!

logo-hittamaklare.se_
  • Jämför mäklarna i ditt område & deras offerter
  • Tjänsten är gratis & ej bindande
  • Förhandla ner arvodet med hjälp av offerterna
  • Tillgång till tidigare kunders omdömen om mäklarna

Nuvarande snittprovisioner i kommunen

Villor

  • Snitt i procent: 2,7 %
  • Snitt i kronor: 78 213 kr
  • Median: 75 550 kr

Bostadsrätter 

  • Snitt i procent: 3 %
  • Snitt i kronor: 50 625 kr
  • Median: 52 069 kr

Mäklararvode i Kungälv

Exempel på normala och rimliga mäklararvoden i Kungälv

 Bostadens pris Normalt arvode i kronor Normalt arvode i %
 1.000.000 kr 25.000 kr – 35.000 kr 3 %
 2.000.000 kr 40.000 kr – 50.000 kr 2,5 %
 3.000.000 kr 50.000 kr – 60.000 kr 2 %
 4.000.000 kr 55.000 kr – 70.000 kr 1,5 %
 5.000.000 kr 65.000 kr – 85.000 kr 1,5 %
 6.500.000 kr 65.000 kr – 85.000 kr 1 %
 Bostäder över 7 miljoner kr 90.000 kr – 120.000 kr 1 %

För friköpta hus, villor, radhus & fastigheter är provisionerna normalt 30-50 % högre eftersom mäklaren har mer ansvar och arbete med varje enskild försäljning.

Betala inte ett överpris för mäklarens tjänster

Nivåerna i exemplet ovan är inga exakta nivåer. De visar på ett ungefär hur mycket du får betala för att anlita en bra mäklare med god erfarenhet och kompetens i Kungälv.
Det går alltid att hitta billigare alternativ men risken är då att du erhåller en lägre kvalitet på mäklaren & mäklartjänsten. Nivåerna ovan kan du nyttja för att undvika att betala för mycket för mäklartjänsten. Du kan i princip alltid hitta en lika duktig mäklare vars arvoden ligger inom ovanstående nivåer.  Om den mäklare som du vill anlita lämnar en offert med en för hög provisions-/arvodesnivå bör du pruta. Se till att anlita en duktig mäklare till en rimlig mäklarprovision.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se
Du fyller i i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

Få en riktigt bra deal från en av Kungälvs bästa mäklare via oss

Vi på Mäklararvode.nu har järnkoll på Kungälvsmarknaden. Tack vare vår kunskap här så kan vi hjälpa till att fixa ett extra bra mäklararvode hos en av Kungälvs mest rutinerade och mest omtyckta mäklare. Mäklaren vi rekommenderar har sålt nästan 1000 st bostäder i Kungälvs kommun genom åren och har väldigt nöjda kunder. Skicka ett e-mail till [email protected] så ser vi till att mäklaren ringer upp dig och lämnar en offert samt ett marknadsvärde på din bostad. Du kan välja mellan att få offerten per telefon eller om du vill ta ett kostnadsfritt möte med mäklaren i din bostad. Du förbinder dig inte till något när du mailar och det är helt gratis.

3 månader (snittpris)

34 893 kr/kvm

12 månader (snittpris)

34 705 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *