Bostadspriser i Växjö

I Växjö ligger snittpriset på bostadsrätter på 25 745 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 40 707 kr. Växjö ligger alltså väldigt långt ifrån snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Växjö

Grönt och skönt, så kan Växjö beskrivas. Faktum är att staden har kallats för den grönaste i Europa och då handlar det inte bara om de naturliga omgivningarna. Växjö kommun satsar en hel del på miljön och menar att det här är staden där du kan leva med minimal miljöpåverkan.

Det som lockar till Växjö är den vackra omgivningen såväl som möjligheten att leva i en mindre stad där alla viktiga tjänster finns. Växjö är även en universitetsstad så en del av befolkningen är studenter. Studentlivet bidrar till nöjeslivet och det goda utbudet av shopping och restauranger.

I staden finns det en sjö, Växjösjön, som ger en vacker och attraktiv bomiljö. Det finns också en hel del kultur att ta del av. Här finns Smålands Museum – Sveriges Glasmuseum, ett måste alldeles vid Glasriket!

Bostadspriser i Växjö

Under de senaste 20 åren har bostadspriserna i Växjö stigit. Det är särskilt bostadsrätter i Växjö som har blivit dyrare. De har haft en prisökning på 1193 procent. Villapriserna i Växjö kommun har stigit med 259 procent under de senaste två årtiondena.

Populära bostadsområden

Det finns flera populära bostadsområden i Växjö. Dessa är eftertraktade och det är inte alltid så lätt att hitta en bostad på platser som:

  • Söder
  • Gamla Norr
  • Väster
  • Öjaby
  • Teleborg
  • Hovshaga
  • Sandbro
  • Biskopshagen

Hovshaga, Biskopshagen och Sandbro har en hel del villor och radhus och är därmed av särskilt intresse för barnfamiljer.

Kommunikationer i Växjö

Det går att bo i Växjö utan bil. Staden är så pass liten att det går att promenera eller cykla för att klara av vardagens ärenden. Dessutom finns det stadsbussar som går tätt. Alla stadsdelar har mindre matbutiker och det är enkelt att ta sig ut till Växjös utkanter där de stora matkedjorna har sina butiker.

Växjö kan ses som ett centrum i södra Småland. Det är inte särskilt långt till Göteborg, Malmö och Köpenhamn och det är lätt att resa med tåg både söderut och norrut.

Mäklarnas provisioner och arvoden i Växjö

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i Växjö kan du läsa vår artikel om mäklararvoden i Växjö. Du kan också använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se. Du fyller i i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

26 427 kr/kvm

12 månader (snittpris)

25 745 kr/kvm

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *