Bostadspriser i Växjö

I Växjö ligger snittpriset på bostadsrätter på 25 050 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 45 009 kr. Växjö ligger alltså väldigt långt ifrån snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Växjö

Grönt och skönt, så kan Växjö beskrivas. Faktum är att staden har kallats för den grönaste i Europa och då handlar det inte bara om de naturliga omgivningarna. Växjö kommun satsar en hel del på miljön och menar att det här är staden där du kan leva med minimal miljöpåverkan.

Det som lockar till Växjö är den vackra omgivningen såväl som möjligheten att leva i en mindre stad där alla viktiga tjänster finns. Växjö är även en universitetsstad så en del av befolkningen är studenter. Studentlivet bidrar till nöjeslivet och det goda utbudet av shopping och restauranger.

I staden finns det en sjö, Växjösjön, som ger en vacker och attraktiv bomiljö. Det finns också en hel del kultur att ta del av. Här finns Smålands Museum – Sveriges Glasmuseum, ett måste alldeles vid Glasriket!

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Bostadspriser i Växjö

Under de senaste 20 åren har bostadspriserna i Växjö stigit. Det är särskilt bostadsrätter i Växjö som har blivit dyrare. De har haft en prisökning på 1193 procent. Villapriserna i Växjö kommun har stigit med 259 procent under de senaste två årtiondena.

Populära bostadsområden

Det finns flera populära bostadsområden i Växjö. Dessa är eftertraktade och det är inte alltid så lätt att hitta en bostad på platser som:

  • Söder
  • Gamla Norr
  • Väster
  • Öjaby
  • Teleborg
  • Hovshaga
  • Sandbro
  • Biskopshagen

Hovshaga, Biskopshagen och Sandbro har en hel del villor och radhus och är därmed av särskilt intresse för barnfamiljer.

Kommunikationer i Växjö

Det går att bo i Växjö utan bil. Staden är så pass liten att det går att promenera eller cykla för att klara av vardagens ärenden. Dessutom finns det stadsbussar som går tätt. Alla stadsdelar har mindre matbutiker och det är enkelt att ta sig ut till Växjös utkanter där de stora matkedjorna har sina butiker.

Växjö kan ses som ett centrum i södra Småland. Det är inte särskilt långt till Göteborg, Malmö och Köpenhamn och det är lätt att resa med tåg både söderut och norrut.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

24 864 kr/kvm

12 månader (snittpris)

25 050 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *