Bostadspriser Örebro

I Örebro ligger snittpriset på bostadsrätter på 26 555 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 44 263 kr. Örebro ligger därmed en bra bit under snittet i Sverige.

Priser hus och lägenheter i Örebro

Sveriges sjätte största stad är Örebro. Det är en lättnavigerad stad med ett universitet och gott om uteliv och nöje. Med ett rikt kulturliv, vackra omgivningar och goda kommunikationer är det mycket som lockar i Örebro. Det reflekteras också i bostadspriser i Örebro sett i ett längre tidsperspektiv på 20 år.

Bostäder som finns centralt omkring de tre torgen är populära, men Örebro har också attraktiva närliggande orter som väljs av personer som studerar eller jobbar i staden. Exempel på städer inom pendlingsavstånd till Örebro är:

  • Kumla – Det tar bara omkring en kvart att komma fram med tåg.
  • Hallsberg – Tågresan på 19 minuter fungerar bra för de som jobbar och studerar i Örebro.
  • Arboga – Det tar omkring 20 minuter med tåg.

Även Nora och Lindesberg som ligger omkring 40 minuter med tåg från Örebro kommer med i beräkningen för personer som vill bo i regionen.

Bostadspriser i Örebro under 20 år

Under de senaste två decennierna har priserna på bostäder i Örebro gått upp. Särskilt priser på bostadsrätter har ökat kraftigt. De beräknas ha stigit med omkring 960 procent under de senaste 20 åren. Villapriserna steg under samma period med cirka 193 procent.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

En härlig stad med gott rykte

De som bor i Örebro beskriver den som härlig och speciell. Det handlar inte bara om att det finns gott om restauranger och spännande konstutställningar. Flytande ägg, jättekaniner och annat märkligt är sådant som har fått resten av Sverige att få upp ögonen för staden. Besökare får intrycket av att alla Örebroare är trevliga och det kanske har att göra med att de trivs i sin stad.

Kulturlivet med festivaler och en trevlig stämning påverkar bostadsmarknaden. Men liksom i många andra svenska städer i liknande storlek finns det områden som upplevs som lite bättre än andra. Det är också i dessa områden som det kan vara lite svårare att få tag i en bostad.

Exempel på mycket populära ställen att bo på i Örebro är:

  • Ladugårdsängen – Mycket populärt för barnfamiljer. Ligger lite avsides där det är mindre trafik.
  • Tybble – Ett centralt område med nära till allt.
  • Almby – Ett villaområde med nära till centrum.
  • Öster – En av Örebros mest populära stadsdelar.
  • Lundby – Barnvänligt villaområde med barnfamiljer och pensionärer. Nära till skogen och gott om de tjänster som just barnfamiljer har behov av.

Tryck på bostäder i Örebro

Trycket på bostäder i Örebro är högt. Detta särskilt efter sommaren vid kursstart då studenterna återvänder. Det byggs flitigt och det är något som kan påverka framtidens bostadspriser i Örebro.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

26 326 kr/kvm

12 månader (snittpris)

26 555 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *