Bostadspriser Sigtuna

I Sigtuna ligger snittpriset på bostadsrätter på 28 172 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 588 kr. Sigtunas priser på bostäder ligger alltså en bra bit under det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Sigtuna

Sigtuna grundades redan på 970-talet av Erik Segersäll och har faktiskt samma storlek idag som då. Det här är en historisk stad som har gett sitt namn till kommunen som också inkluderar Märsta, Arlanda och Rosersberg. I själva staden finns det historiska byggnader. Många turister kommer till gågatan Erik Segersälls huvudgata för att uppleva den första svenska gågatan.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Bostadspriser i Sigtuna

Det finns ett stort behov av bostäder i Sigtuna. Regionen kan beskrivas som både dynamisk och expansiv. Läget nära Stockholm såväl som Uppsala är fördelaktigt. Under de senaste 20 åren har bostadspriserna i Sigtuna kommun stigit.

Priser på bostadsrätter har gått upp med omkring 500 procent och villapriserna har stigit med cirka 300 procent. Kommunikationer har utvecklats och dessutom finns det ett intresse från företag att etablera sig i Sigtuna. Det har lett till en ökad efterfrågan från de som vill bo nära Stockholm med i lugnare miljö. För att möta behoven av bostäder planeras och byggs det nya bostadsområden.

Bostadsorter i kommunen

Det är Märsta som är Sigtuna kommuns huvudort. Där bor över hälften av invånarna. I Sigtuna stad bor bara omkring 20 procent av kommunens invånare. Ännu färre bor i Rosersberg och i mindre områden på landsbygden som finns i Sigtuna kommun.

Populära bostadsområden är:

  • Munkholmen med nära till vatten och natur och med bra barnomsorg
  • Sigtuna stad med historisk miljö och många caféer och butiker
  • Pilsbo, Til, Prästgårdsängen och Sjudargården är områden som lockar till sig barnfamiljer
  • Brännbo har både flerfamiljshus och villor och anses vara ett lugnt område

Kommunikationer till och från Sigtuna

Kommunikationerna till och från Sigtuna fungerar bra. Det går hela tiden bussar från Sigtuna till Märsta. I Märsta finns pendeltåget in till Stockholm. Med pendeltåget tar det omkring 35 minuter att nå T-centralen. Det går också att åka tåg med SJ och då kan det gå ännu snabbare.

Arlanda ligger cirka en kvarts bilresa från Sigtuna. Från Arlanda går det att flyga till andra svenska städer eller vidare ut i världen.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

28 160 kr/kvm

12 månader (snittpris)

28 172 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *