Bostadspriser Lund

I Lund ligger snittpriset på bostadsrätter på 38 149 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 41 164 kr. Lund ligger alltså väldigt nära snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Lund

Lund är en mycket intressant stad. Vid ett snabbt besök en sommardag kan Lund te sig som en sömnig småstad men när studenterna kommer tillbaka till hösten blir det fart igen. Bostadspriser i Lund har gått stadigt uppåt under de senaste 20 åren. År 2000 låg snittpriset på omkring 6000 kronor per kvm. År 2018 hade priset ökat till omkring 35 000 kronor per kvm!

Bostadspriser i Lund toppar i Skåne

Under de senaste åren har bostadspriserna i Skåne stigit kraftigt. Lund är med och toppar ligan i regionen vad gäller priserna på bostadsrätter. I Lunds kommun har priserna på bostadsrätter under de senaste 20 åren ökat med omkring 850 procent. Det ger Lund en andra plats efter Trelleborgs kommun som hade en prisstegring på omkring 1700 procent under samma period.

Hela staden är populär

Stadskärnan är inte större än att det går snabbt att promenera igenom den. Men närliggande bostadsområden kan också ligga på gångvägs avstånd. Det bidrar till deras popularitet. Intressant att notera är att Lund som bostadsort tycks vara minst lika populär bland studenter som bland barnfamiljer och pensionärer.

Liksom i alla andra städer ökar bostadspriser i Lund i enlighet med popularitet. Familjer söker sig ofta till områden som:

  • Professorstaden
  • Gunnesbo
  • Papegojalyckan
  • Vipeholm
  • Ulrikedal
  • Studentlyckan

Det här är exempel på områden där det även finns villor och radhus som kan passa särskilt bra för barnfamiljer.

Ett attraktivt läge i Skåne

Lund ligger ju mycket nära Malmö och kommunikationerna mellan städerna är goda. Med buss och tåg går det snabbt att åka till Malmö och vidare till Köpenhamn. Det är också något som påverkar Lunds bostadspriser. Staden finns absolut med i blickfånget för danska köpare som är intresserade av att bo på den svenska sidan av bron.

Lund har en kraftig befolkningsökning

Det finns flera skäl till Lunds kraftiga befolkningsökning. Det är till exempel känt att många vill flytta till staden och att de sedan inte vill lämna den. Företagen som har sina kontor och utvecklingscenter i och omkring Lund ger också arbetstillfällen. Inte sällan till nyutexaminerade från universitetet som efter sina studier blir kvar i Lund för att jobba.

Det pågår nybyggnation omkring staden. År 2017 blev över 900 lägenheter klara i Lund. En stor del av nybyggnationen under de senaste 10 åren har varit hyresrätter. Men det satsas också på bostadsrätter och på äganderätter.

Mäklarnas provisioner och arvoden i Lund

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i Lund kan du läsa vår artikel om mäklararvoden i Lund. Du kan också använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se. Du fyller i i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

38 296 kr/kvm

12 månader (snittpris)

38 149 kr/kvm

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *