Bostadspriser Malmö

I Malmö ligger snittpriset på bostadsrätter på 34 111 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 44 263 kr. Malmö ligger alltså en bra bit under snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i  Malmö

Malmö är porten till kontinenten. Sedan Öresundsbron invigdes har intresset för Malmö som boplats ökat både bland svenskar och danskar. Staden ligger mycket bra till och har en infrastruktur som gör livet lätt att leva. Öresundsbron är en nyckelfaktor då vi ser på bostadspriser i Malmö eftersom den gör staden till en del av Köpenhamnsregionen. Bostadspriserna påverkas därmed av de danska köparna.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Malmö har en unik bostadsmarknad

Sett ur ett svenskt perspektiv har Sveriges tredje största stad en unik bostadsmarknad. Staden erbjuder en intressant arbetsmarknad som lockar nya invånare. Centralt är det populärt att bosätta sig i de västra delarna nära vattnet där det även finns gott om villaområden. Närheten till vattnet och den vackra stranden är ytterligare ett dragplåster.

De populärare områdena är dyrare och många blickar mot kranskommuner som Lomma, Staffanstorp, Kävlinge och Vellinge för att hitta bostäder till lägre priser. Yngre par som bildar familj lockas till dessa kranskommuner. Men stadsdelar som Slottsstaden är fortfarande populära bland barnfamiljer.

Även Lund och Sjöbo kan ses som alternativ för den som jobbar i Malmö. Där finns det hus med större tomter till priser som kan anses vara stabila jämfört med utvecklingen i andra svenska storstadsregioner som Stockholm och Göteborg.

I Lunds centrala delar är bostadspriserna högre än i Malmö vilket är rätt så intressant med tanke på att Lund är Sveriges 11:e största stad medan Malmö ligger kvar på tredjeplatsen. Lund har ju en alldeles egen position som en viktig svensk studentstad.

En stad med ett uselt rykte

Malmö har på senare år fått ett dåligt rykte via media som rapporterar om oroligheter i staden. Men när de som bor i Malmö uttalar sig om sin stad handlar det ofta om en mysig oas som har en unik charm. Kroglivet, trevliga människor och givetvis närheten och de goda kommunikationerna till Köpenhamn nämns som stora plus med Malmö.

Priser på villor

I Malmö finns det villor som ligger på gångvägs avstånd från stranden såväl som mycket nära till centrum. Staden är fortsatt ganska liten geografiskt och det ger en form av boende som är svårt att hitta i andra storstadsregioner. Det är unikt för Malmö och något som lockar familjer som vill bo i natursköna omgivningar men samtidigt vill ha nära till arbete, nöje och aktiviteter.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

34 596 kr/kvm

12 månader (snittpris)

34 111 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *