bostadspriser Norrköping

Bostadspriser Norrköping

I Norrköping ligger snittpriset på bostadsrätter på 25 646 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 41 336 kr. Norrköping ligger därmed en bra bit under snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Norrköping

Det var länge så att bostadspriserna i Norrköping låg lägre än i motsvarande svenska städer. Men priserna har gått kraftigt uppåt under de senaste 20 åren. Staden har dessutom genomgått en spännande förvandling under senare år med nybyggnation. Det krävs för att möta kraven från en växande befolkning.

Norrköpings kommun planerar att bygga omkring 15 000 nya bostäder fram till år 2035. Då beräknar man att staden kommer att ha över 175 000 invånare.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Enorm prisökning på bostadsrätter

Det är särskilt bostadsrätter som har blivit dyrare under de senaste två årtionden i Norrköping. Bostadsrättspriserna har under de senaste 20 åren gått upp med 1376 procent! Under samma tidsperiod steg stadens villapriser med 334 procent.

En vacker och trevlig stad

Något som lockar många till Norrköping är att staden är så trevlig och vacker. De gamla sekelskifteshusen i de centrala delarna påminner om svensk historia. Här kan du finna sekelskifteslägenheter som är stora och med högt i tak. De har fina detaljer som stuckatur och ligger mitt i centrum med nära till allt.

Nybyggnationer är designade med tanke om att bevara stadens naturliga charm. Områden som tidigare har haft sämre rykte har kommit igen tack vare upprustningar. Många som bor i Norrköping blir kvar. De byter till större lägenhet eller flyttar till radhus eller villa. Folk som bor i staden beskriver den som vänlig. Man hälsar på varandra och grannar hjälps åt med det mesta.

Områden som är särskilt populära är:

  • Ljura
  • Åby
  • Klockaretorpet – Ett av Europas barnrikaste områden!
  • Lindö
  • Haga
  • Eneby
  • Nordantill
  • Öster
  • Söder

Nära till Linköping

Norrköping ligger inte långt från Linköping och det finns de som väljer att pendla varje dag till jobbet i Linköping. Det tar inte mer än 40 minuter att resa mellan städerna med bil eller buss. Det finns förstås de som väljer att bo i Linköping då de jobbar i Norrköping. Förutom buss och bil går det bra att pendla med tåg med regelbundna avgångar.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

25 589 kr/kvm

12 månader (snittpris)

25 646 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *