Bostadspriser Sundbyberg

I Sundbyberg ligger snittpriset på bostadsrätter på 60 665 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 45 151 kr. Sundbybergs priser på bostäder ligger alltså långt över det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Sundbyberg

När det svajade på Stockholms bostadsmarknad år 2019 var läget i Sundbyberg stabilt. Det här är en kommun som länge har varit mycket eftertraktad av flera skäl. Det är också en anledning till att kommunens bostadspriser inte nödvändigtvis följer Stockholms prisläge. Läget nära Stockholms stad är fördelaktigt. Samtidigt är miljön i och omkring Sundbyberg mer naturnära och lugn.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Bostadsprisernas utveckling

Bostadspriser i Sundbyberg har gått upp kraftigt under de senaste 20 åren.

Ut från stan och närmre densamma

Något som är mycket intressant med Sundbyberg är att kommunen drar till sig de som vill komma ut från stan såväl som de som vill komma närmre. Det är vanligt med stockholmsbor som väljer att flytta ut till Sundbyberg för att de vill få det lugnare till exempel då de bildar familj.

Det är också vanligt att folk från andra närliggande kommuner vill komma närmre storstaden och därför väljer Sundbyberg eller Solna. Läget gör att kommunen förblir en av de mest eftertraktade förorterna till Stockholm.

Stadsdelar i kommunen

Sundbyberg består av en rad olika stadsdelar. Dessa är:

 • Centrala Sundbyberg
 • Hallonbergen
 • Duvbo
 • Rissne
 • Lilla Alby
 • Storskogen
 • Lilla Ursvik
 • Stora Ursvik
 • Kymlinge
 • Ör
 • Brotorp

Nybyggnation i Sundbyberg

Sundbyberg är en mycket liten kommun. Med 9 kvadratkilometer räknas den som Sveriges minsta. Samtidigt är det många som vill bo här. Det finns ett stort behov av nya bostäder och dessa byggs.

Några exempel på områden med nybyggnation är Järvastaden, Ursvik och Arenastaden. Intresset för nybyggda bostäder i kommunen är stort. Både inifrån och från andra kommuner. Många står i kö för att få köpa rätten till en lägenhet som ännu inte har byggts. Så populärt är det att bo i Sundbyberg!

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

61 047 kr/kvm

12 månader (snittpris)

60 665 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *