Bostadspriser Sundbyberg

I Sundbyberg ligger snittpriset på bostadsrätter på 58 469 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 588 kr. Sundbybergs priser på bostäder ligger alltså långt över det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Sundbyberg

När det svajade på Stockholms bostadsmarknad år 2019 var läget i Sundbyberg stabilt. Det här är en kommun som länge har varit mycket eftertraktad av flera skäl. Det är också en anledning till att kommunens bostadspriser inte nödvändigtvis följer Stockholms prisläge. Läget nära Stockholms stad är fördelaktigt. Samtidigt är miljön i och omkring Sundbyberg mer naturnära och lugn.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Bostadsprisernas utveckling

Bostadspriser i Sundbyberg har gått upp kraftigt under de senaste 20 åren. Bostadsrätternas priser har under denna period gått upp med nära 600 procent. Den som köpte en lägenhet i området för tjugo år sedan har med andra ord tjänat mycket bra på detta och läget för kommande år ser stabilt ut.

Ut från stan och närmre densamma

Något som är mycket intressant med Sundbyberg är att kommunen drar till sig de som vill komma ut från stan såväl som de som vill komma närmre. Det är vanligt med stockholmsbor som väljer att flytta ut till Sundbyberg för att de vill få det lugnare till exempel då de bildar familj.

Det är också vanligt att folk från andra närliggande kommuner vill komma närmre storstaden och därför väljer Sundbyberg eller Solna. Läget gör att kommunen förblir en av de mest eftertraktade förorterna till Stockholm.

Stadsdelar i kommunen

Sundbyberg består av en rad olika stadsdelar. Dessa är:

 • Centrala Sundbyberg
 • Hallonbergen
 • Duvbo
 • Rissne
 • Lilla Alby
 • Storskogen
 • Lilla Ursvik
 • Stora Ursvik
 • Kymlinge
 • Ör
 • Brotorp

Nybyggnation i Sundbyberg

Sundbyberg är en mycket liten kommun. Med 9 kvadratkilometer räknas den som Sveriges minsta. Samtidigt är det många som vill bo här. Det finns ett stort behov av nya bostäder och dessa byggs.

Några exempel på områden med nybyggnation är Järvastaden, Ursvik och Arenastaden. Intresset för nybyggda bostäder i kommunen är stort. Både inifrån och från andra kommuner. Många står i kö för att få köpa rätten till en lägenhet som ännu inte har byggts. Så populärt är det att bo i Sundbyberg!

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

58 783 kr/kvm

12 månader (snittpris)

58 469 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *