Bostadspriser Borlänge

I Borlänge ligger snittpriset på bostadsrätter på 16 654 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 44 263 kr. Borlänge ligger alltså väldigt långt ifrån snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Borlänge

Den näst största kommunen i Dalarnas län är Borlänge med över 52 000 invånare. De flesta bor i tätorten Borlänge men det finns flera viktiga orter i kommunen som Romme, Ornäs, Torsång och Halvarsgårdarna. Under de senaste två decennierna har priserna på bostäder i Borlänge gått upp.

Det är vackert i Borlänge men kommunen tycker om att rikta mer fokus mot borlängeborna som trevliga att umgås med. Staden erbjuder bostäder med fin utsikt och olika typer av boende som villa, bostadsrätt och hyreslägenhet.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Borlänge och pendling

Det är mycket vanligt att de som bor i Borlänge pendlar till en annan närliggande kommun för att jobba. Men intressant nog är det fler som pendlar till Borlänge för att jobba än tvärtom. Det är vanligast att pendla till närliggande Falun för att jobba. Borlängebor pendlar även till:

 • Säter
 • Gagnef
 • Leksand
 • Ludvika
 • Hedemora

Det tar inte mer än någon kvart att köra bil till Falun. Det beror på att det har byggts en smidig motorväg mellan städerna. På grund av detta är det förstås ganska vanligt att de som bor i Falun blickar mot Borlänge då de är ute efter nytt boende.

Populära bostadsområden i Borlänge

Det finns flera områden i stadskärnan såväl som strax utanför som är populära att bo i. Några exempel på populära bostadsområden är:

 • Ornäs – Ligger mellan Borlänge och Falun och har goda bussförbindelser med staden.
 • Torsång – Lugnt villaområde
 • Hytting – Lugnt villaområde
 • Färjegårdarna – Lugnt villaområde
 • Nygårdsdalen – Lugnt område med hyreslägenheter
 • Skräddarbacken – Är också ett lugnt område där det finns lägenheter att hyra

Nybyggnation i Borlänge

Det har länge planerats för nya bostäder i Borlänge och vissa projekt är redan igång. Områden som Uvbergsviken, Jakobsgårdarna, Vattenparken och Västra Borlänge erbjuder nybyggda bostäder. Det finns ett stort behov av nya bostäder och frågan är om takten på nybyggnationen lever upp till dessa.

Nybyggnationen och fortsatt inflyttning till Borlänge kommer att påverka framtidens bostadspriser. Det är också viktigt att beakta att Högskolan i Dalarna lockar till sig alltfler studenter med nya studieprogram inom olika områden.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

16 911 kr/kvm

12 månader (snittpris)

16 654 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *