Bostadspriser Trollhättan

I Trollhättan ligger snittpriset på bostadsrätter på 20 335 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 588 kr. Trollhättans priser på bostäder ligger alltså långt ifrån det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Trollhättan

Trollhättan ligger på pendlingsavstånd från Göteborg och är av stort intresse för göteborgsbor som vill få mer bostad för pengarna. Under de senaste tjugo åren har bostadspriserna i Trollhättan gått upp, men inte lika kraftigt som i andra delar av landet. Villapriserna har under de senaste två decennierna stigit med 272 procent i Trollhättans kommun.

Studenter vid Högskolan Väst får garanterat boende nära högskolan. Men det är inte bara studenter vid högskolan som drar nytta av att bo nära sina studier. Trollhättan har gott om förskolor och skolor vilket gör det lätt för att familjer att finna boende nära barnens studieplatser.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Staden har många olika typer av boende

En stor fördel med Trollhättan är att staden erbjuder många olika alternativ för boende. Det finns äldre villor av trä som är vackra att se på. Dessa finner du särskilt i områden som Strömslund och Egnahem. Det går också att hitta riktigt fina radhus i områden som Sylte och Lextorp. Den som vill bo i lägenhet kan välja att bosätta sig mitt i stan med närhet till nöjesliv.

Trollhättan erbjuder också tomter med bygglov för de som vill bygga sitt eget hus. Det är ett spännande alternativ som kan passa perfekt för en familj som är trött på storstadsregionen omkring Göteborg.

Populära bostadsområden i Trollhättan:

  • Överby på den västra sidan av älven
  • Slussområdet med vacker natur
  • Spikön med riktigt fin lekplats
  • Strömslund
  • Björndalen
  • Stavre
  • Skoftebyn

Kommunikationer och pendling

Många väljer att pendla till Göteborg för arbete och studier. Det finns tåg med många avgångar varje dag. Det går också att köra bil och då kan den nyare motorvägen som går via Uddevalla fungera bra.

Trollhättan ligger nära Vänersborg och Uddevalla och mellan städerna går det bussar. Inom Trollhättan är det också enkelt att ta sig fram. Det är inte ovanligt att låta bilen stå och ta cykeln istället. Med flygplatsen i närheten tar det inte mer än någon timme att ta sig till Stockholm med flyg.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

21 634 kr/kvm

12 månader (snittpris)

20 335 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *