Bostadspriser Trollhättan

I Trollhättan ligger snittpriset på bostadsrätter på 19 112 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 44 263 kr. Trollhättans priser på bostäder ligger alltså långt ifrån det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Trollhättan

Trollhättan ligger på pendlingsavstånd från Göteborg och är av stort intresse för göteborgsbor som vill få mer bostad för pengarna. Under de senaste tjugo åren har bostadspriserna i Trollhättan gått upp, men inte lika kraftigt som i andra delar av landet.

Studenter vid Högskolan Väst får garanterat boende nära högskolan. Men det är inte bara studenter vid högskolan som drar nytta av att bo nära sina studier. Trollhättan har gott om förskolor och skolor vilket gör det lätt för att familjer att finna boende nära barnens studieplatser.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Staden har många olika typer av boende

En stor fördel med Trollhättan är att staden erbjuder många olika alternativ för boende. Det finns äldre villor av trä som är vackra att se på. Dessa finner du särskilt i områden som Strömslund och Egnahem. Det går också att hitta riktigt fina radhus i områden som Sylte och Lextorp. Den som vill bo i lägenhet kan välja att bosätta sig mitt i stan med närhet till nöjesliv.

Trollhättan erbjuder också tomter med bygglov för de som vill bygga sitt eget hus. Det är ett spännande alternativ som kan passa perfekt för en familj som är trött på storstadsregionen omkring Göteborg.

Populära bostadsområden i Trollhättan:

  • Överby på den västra sidan av älven
  • Slussområdet med vacker natur
  • Spikön med riktigt fin lekplats
  • Strömslund
  • Björndalen
  • Stavre
  • Skoftebyn

Kommunikationer och pendling

Många väljer att pendla till Göteborg för arbete och studier. Det finns tåg med många avgångar varje dag. Det går också att köra bil och då kan den nyare motorvägen som går via Uddevalla fungera bra.

Trollhättan ligger nära Vänersborg och Uddevalla och mellan städerna går det bussar. Inom Trollhättan är det också enkelt att ta sig fram. Det är inte ovanligt att låta bilen stå och ta cykeln istället. Med flygplatsen i närheten tar det inte mer än någon timme att ta sig till Stockholm med flyg.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

20 193 kr/kvm

12 månader (snittpris)

19 112 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *