Bostadspriser Luleå

I Luleå ligger snittpriset på bostadsrätter på 25 873 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 45 009 kr. Luleå ligger alltså långt ifrån snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Luleå

Det har sagts att Luleå är Norrlands trevligaste stad men det är inte den enda anledningen till att folk flyttar hit och blir kvar. Under alla år som staden har existerat har den formats av havet, skogen och givetvis också av älven. Luleå är en vacker stad där naturen gör sig påmind på ett sätt som kan upplevas som mycket mäktigt.

Snön sätter ofta in mot slutet av november och kan sedan ligga kvar långt in på våren. Men kylan i Luleå är av den torra sorten som inte tar sig under kläderna såsom kylan längre söderut i Sverige kan göra. Under vintern finns det många trevliga friluftsaktiviteter i och omkring staden. Och på sommaren blir det många soltimmar!

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Bostadspriser i Luleå

Under de senaste 20 åren har bostadspriserna i Luleå stigit. Staden har en av Sveriges största hamnar samt ett centrum för stålindustri där det även pågår spännande forskning på hög nivå. Det här ger jobb såväl som utbildningsmöjligheter och därmed också ett behov av fortsatt boende i Umeå för de som har bildat familj i staden.

En stad för studenter

Det finns gott om studenter i Luleå för staden huserar Skandinaviens nordligaste tekniska universitet. Universitetet tar emot omkring 16 000 studenter. För studenterna är även Luleå Science Park av intresse. Det här är en teknikby med omkring 100 olika kunskapsföretag.

Bostäder i Luleå

Det är inte alltid så lätt att hitta bostad i Luleå då det kan vara många, inklusive studenter, som står i kö för samma bostad. Det finns alternativ som ligger nära staden som till exempel:

  • Gammelstad
  • Sunderbyn
  • Boden
  • Alvik

Dessa områden ligger allt från 5 till 20 minuters resa från Luleå och är också attraktiva alternativ för boende. Det finns bussar som gör det möjligt att ta sig omkring i och runt Luleå utan bil. Många väljer att cykla i och omkring staden.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

25 904 kr/kvm

12 månader (snittpris)

25 873 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *