Bostadspriser Norrtälje

I Norrtälje ligger snittpriset på bostadsrätter på 25 771 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 40 104 kr. Norrtäljes priser på bostäder ligger alltså en bra bit under det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Norrtälje

I Norrtälje lockar havet och naturen. Kommunen tillhör Stockholms län och det är inte långt till huvudstaden. Men de som bor i Norrtälje behöver inte resa långt för att få de tjänster som behövs. Staden har allt som krävs för att leva ett bra liv med barnomsorg, vård, shopping och nöje.

Sett ur ett tjugoårsperspektiv har bostadspriser i Norrtälje stigit. Villapriserna har under de senaste 20 åren gått upp med över 300 procent i Norrtälje kommun. Men under 2019 började det talas om en snabbare bostadsmarknad med fler köpare och lägre priser.

Det byggs nya bostäder i regionen. Både villor och lägenheter. Och det kan vara något som fortsatt påverkar bostadspriser i Norrtälje kommun.

Bo i Roslagens huvudstad

Norrtälje kallas också för Roslagens huvudstad. Det här är en småstad som ligger i skärgården och som passar många. Det är inte ovanligt med invånare som aldrig har flyttat ifrån staden och folk som kommer tillbaka efter att ha testat en annan svensk stad eller utlandet.

Det tar cirka en timme med buss till Stockholm och många pendlar till jobbet i huvudstaden. Det går bussar var femte minut så det här är enkelt ordnat. För familjer som eftersöker högre livskvalitet med nära till friluftslivet och en vänlig småstadsmiljö är Norrtälje ett mycket bra val.

Kommunikationer och shopping

Norrtälje kommun är ganska stor om man ser på ytan. Flera områden som finns omkring staden kan nås med bussar på dagtid och fram till tidig kväll. Många väljer att ta sig runt med bil vilket är smidigt.

Kommunen har gott om shopping med flera av de stora svenska butikskedjorna samlade i centrum som Flygfältets handelsområde. Det finns också kommunikationer till Uppsala som ligger mindre än 50 minuters resa från Norrtälje.

Populära bostadsområden i Norrtälje

Det finns flera områden som är populära att bo i. Fågelsången är ett exempel på ett trevligt område såväl som Grind och Solbacka. Det har också vuxit fram en ny bostadsdel i Norrtälje hamn som erbjuder vacker miljö och ett riktigt härligt nöjesliv på sommaren.

Mäklarnas provisioner och arvoden i Norrtälje

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i Norrtälje kan du läsa vår artikel om mäklararvoden i Norrtälje. Du kan också använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se Du fyller i i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

26 392 kr/kvm

12 månader (snittpris)

25 771 kr/kvm

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *