Bostadspriser Linköping

I Linköping ligger snittpriset på bostadsrätter på 31 440 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 44 263 kr. Linköping ligger därmed en bit under snittet i Sverige.

Priser hus och lägenheter i Linköping

Linköping är en viktig studentstad i södra Sverige. Staden är Sveriges sjunde största och är inte bara attraktiv för studenter. Centrala delar och närliggande områden drar också till sig barnfamiljer som behöver de tjänster som en större stad erbjuder men som samtidigt vill ha nära till parker och natur.

Områden som Valla är mycket populära. Från Valla är det lätt att ta sig till Linköpings centrum till fots eller med cykel. Här finns Gamla Linköping med barnteater på sommaren, gott om grönområden, Valla stallet och butiker. Vasastan ligger också centralt men har mindre grönområden och lekplatser och är därför inte barnfamiljernas första val.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

En stad med goda kommunikationer

Idag kan Linköping med omnejd ses som en mycket smidig region att bo i. Hjulsbro är ett bra exempel på ett närliggande område med mycket goda bussförbindelser och tjänster som passar familjer bra. Kombinationen av vacker natur och nära centrum påverkar bostadspriser i Linköping. Men även satsningen på universitetet. Året 2016-2017 blev Linköping utsett till Sveriges bästa studentstad.

Bostadspriser i Linköping ökar under en längre tidsperiod

När vi blickar tillbaka på bostadspriser i Linköping under de senaste 20 åren är prisökningen tydlig. Priserna på bostadsrätter har under två decennier ökat med nära 1040 procent!

Nybyggnationen påverkar bostadsmarknaden

Universitet och ett bekvämt boende påverkar priserna på bostäder i Linköping men det finns mer att beakta. Linköping påverkas givetvis liksom andra svenska städer av nationella förändringar vad gäller regler för banklån och amorteringar.

Utöver detta pågår det nybyggnation vilket ökar utbudet av bostäder i regionen. Ett ökat utbud kan leda till prissänkningar. Men detta ska ses i ett perspektiv av förändrade amorteringskrav såväl som efterfrågan och inflyttning från andra städer.

Villapriserna har ökar markant i Östergötland

Under de senaste tio åren har villaägare i Östergötland kunnat tjäna stort på sina bostäder. Villorna har under ett årtionde stigit med cirka 12 000 kronor per månad! Det är en markant prisstegring som är särskilt tydlig i Linköping. Det betyder alltså att många villaägare i regionen inte bara har bott gratis i sina villor, de har också tjänat pengar på sitt boende!

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

30 982 kr/kvm

12 månader (snittpris)

31 440 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

vilken är källan till din formulering här? …20 åren är prisökningen tydlig. Priserna på bostadsrätter har under två decennier ökat med nära 1400 procent! Villapriser har också stigit under samma tidsperiod med omkring 300 procent.

Vem/vilka står bakom sidan mäklararvode.nu?

Svara

Hejsan.

Vår skribent har skrivit fel där, det är justerat nu.
Tack för påpekandet.

1040% har bostadsrätterna stigit mellan 1999 och 2019 enligt svensk mäklarstatistik.

mvh admin på mäklararvode

Svara