Bostadspriser i Botkyrka

I Botkyrka ligger snittpriset på bostadsrätter på 30 080 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 45 151 kr. Botkyrka ligger därmed en bit under snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Botkyrka

Mellan Stockholm och Södertälje finns Botkyrka kommun. Det här är en kommun vars befolkning ökar kraftigt och antas fortsätta öka på samma sätt under kommande år. Befolkningen i kommunen är ung vilket kan vara bra att tänka på vad gäller bostadspriser i Botkyrka. Det kan mycket väl tänkas att behovet av nya bostäder kommer att öka kraftigt i framtiden.

En tillbakablick visar att Botkyrka ligger i topp 5 i landet vad gäller ökade bostadsrättspriser.

Många av de som bor i Botkyrka har sina rötter utomlands. Nära 60 procent är födda i ett annat land eller har två föräldrar från ett annat land. Det talas omkring 100 olika språk i kommunen.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Bostadsområden i Botkyrka

I Botkyrka finns det flera bostadsområden där det finns gott om lägenheter. Kommunen har 5 olika kommundelar som är:

  • Alby
  • Fittja
  • Hallunda – Norsborg
  • Tullinge
  • Tumba

Alla kommundelarna ligger i naturskön omgivning. Närheten till friluftsaktiviteter i kombination med nära till Stockholm lockar fler att flytta hit.

Tullinge är särskilt populärt. Här kan också områden som Brantbrink, Flottsbro och Lida nämnas. Tullinge erbjuder boende i villor och eftersöks särskilt av barnfamiljer. Den här kommundelen har ett attraktivt föreningsliv såväl som fina badplatser, skidspår och löpspår.

Goda kommunikationer och viktiga tjänster

Det är lätt att ta sig runt i Botkyrka med buss såväl som med tåg till och från Stockholm. Dessutom erbjuder de olika kommundelarna ett viktigt stöd med barnomsorg och utbildningar. I Tullinge finns Tullinge Gymnasium som är känt för att vara en riktigt bra skola.

Det finns familjer som väljer skolor i Stockholm och det är också fullt möjligt tack vare de goda pendlingsmöjligheterna. Det är heller inte ovanligt att föräldrar har sina jobb i huvudstaden och därmed åker fram och tillbaka varje dag.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

30 619 kr/kvm

12 månader (snittpris)

30 080 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *