Bostadspriser i Botkyrka

I Botkyrka ligger snittpriset på bostadsrätter på 32 133 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 588 kr. Botkyrka ligger därmed en bit under snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Botkyrka

Mellan Stockholm och Södertälje finns Botkyrka kommun. Det här är en kommun vars befolkning ökar kraftigt och antas fortsätta öka på samma sätt under kommande år. Befolkningen i kommunen är ung vilket kan vara bra att tänka på vad gäller bostadspriser i Botkyrka. Det kan mycket väl tänkas att behovet av nya bostäder kommer att öka kraftigt i framtiden.

En tillbakablick visar att Botkyrka ligger i topp 5 vad gäller ökade bostadsrättspriser. Bostadsrättspriserna har gått upp med över 1800 procent under de senaste 20 åren. Under samma period gick priserna för villor i kommunen upp med 390 procent.

Många av de som bor i Botkyrka har sina rötter utomlands. Nära 60 procent är födda i ett annat land eller har två föräldrar från ett annat land. Det talas omkring 100 olika språk i kommunen.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Bostadsområden i Botkyrka

I Botkyrka finns det flera bostadsområden där det finns gott om lägenheter. Kommunen har 5 olika kommundelar som är:

  • Alby
  • Fittja
  • Hallunda – Norsborg
  • Tullinge
  • Tumba

Alla kommundelarna ligger i naturskön omgivning. Närheten till friluftsaktiviteter i kombination med nära till Stockholm lockar fler att flytta hit.

Tullinge är särskilt populärt. Här kan också områden som Brantbrink, Flottsbro och Lida nämnas. Tullinge erbjuder boende i villor och eftersöks särskilt av barnfamiljer. Den här kommundelen har ett attraktivt föreningsliv såväl som fina badplatser, skidspår och löpspår.

Goda kommunikationer och viktiga tjänster

Det är lätt att ta sig runt i Botkyrka med buss såväl som med tåg till och från Stockholm. Dessutom erbjuder de olika kommundelarna ett viktigt stöd med barnomsorg och utbildningar. I Tullinge finns Tullinge Gymnasium som är känt för att vara en riktigt bra skola.

Det finns familjer som väljer skolor i Stockholm och det är också fullt möjligt tack vare de goda pendlingsmöjligheterna. Det är heller inte ovanligt att föräldrar har sina jobb i huvudstaden och därmed åker fram och tillbaka varje dag.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

32 734 kr/kvm

12 månader (snittpris)

32 133 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *