Bostadspriser Falun

I Falun ligger snittpriset på bostadsrätter på 25 379 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 592 kr. Falun ligger alltså väldigt långt ifrån snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Falun

Mitt i Dalarna ligger Falun. Det är lika långt till Stockholm som till Fjällen, och Faluns kommun har både natur och stadsliv. Under de senaste tjugo åren har villapriserna i regionen stigit rejält. Det finns mycket som lockar folk att komma och bo i Falun. Att slippa bilköer och få ett aktivt liv i naturskön miljö tillhör de främsta fördelarna.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Falun är bäst i Dalarna

Tidningen Fokus har utsett Falun till bästa kommun i Dalarna och det är inte svårt att förstå varför. Det här är en vacker stad som erbjuder en god livskvalitet. Det finns flera populära områden i och omkring staden. Några av dessa är:

Slätta – Här finns det trevliga radhus såväl som friluftsbad och idrottshall. Det finns också förskola och skola och matbutik.

Källviken – I Källviken har det byggts en hel del under senare år och detta är ett område som är eftertraktat både bland de som redan bor i Falun och de som flyttar in från andra städer.

Krondiket – Det här är ett villaområde som eftersöks av barnfamiljer som vill leva nära naturen.

Främby – Här är det också naturskönt och det finns gott om lägenheter.

Bojsenburg – Detta område är känt för lägenheter som har gemensam innergård där det finns lekplats för barnen.

Falun erbjuder mycket sport

Den som gillar sport och friluftsliv kommer att trivas i Falun. Kommunen har gott om naturreservat och vandringsleder. Sportanläggningen Lugnet är berömd. Det kommer omkring 1 miljon besökare till Lugnet varje år.

Många sjöar och vattendrag ger tillgång till vattensporter och båtliv. Det finns gott om fina badplatser. Dessutom är det lätt att cykla i Falun. Det har anlagts MTB-leder som sträcker sig flera mil och staden har en inomhusvelodrom.

På vintern är det vanligt med skidåkning såväl som skridskoåkning i och omkring staden. Flera skidbackar och skridskoåkning på sjöar är sådant som drar turister till Falun även under vinterhalvåret.

Nybyggnation i Falun

Det är välkänt att man på Faluns kommun jobbar med att planera nya bostäder i och omkring staden. Dessutom planeras det områden för mer företagande vilket kan påverka stadens framtid med fler inflyttningar från andra städer.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

25 196 kr/kvm

12 månader (snittpris)

25 379 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *