Bostadspriser Sollentuna

I Sollentuna ligger snittpriset på bostadsrätter på 41 862 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 588 kr. Sollentuna ligger alltså väldigt nära snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Sollentuna

Sollentuna är en eftertraktad kommun nära Stockholm. Här är det nära till naturen såväl som till alla kommunikationer som behövs för att komma in till storstan och vidare ut i världen. Både Arlanda och Bromma är inom mycket nära avstånd från Sollentunas olika kommundelar. Många av de som flyttar till Sollentuna är stockholmsbor som vill komma närmre naturen.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Bostadspriser i Sollentuna

Under de senaste 20 åren har bostadspriserna i Sollentuna ökat. Priserna på bostadsrätter i kommunen har gått upp med över 1000 procent. Priset på villor steg under samma period med omkring 400 procent. En orsak till att priserna har gått upp är den ökade efterfrågan.

Sollentuna är en bekväm kommun att bo i. Det är enkelt att pendla till Stockholm för utbildning och arbete om det ens behövs. Sollentunas skolor är kända för att vara bra och det finns också gott om lokala företag som erbjuder jobbtillfällen.

Bostadsområden i Sollentuna

Det finns många olika bostadsområden i Sollentuna och befolkningen består till stor del av barnfamiljer. Kommunen har flera olika kommundelar och dessa är:

  • Rotebro
  • Viby
  • Norrviken
  • Vaxmora
  • Häggvik
  • Edsberg
  • Tureberg
  • Sjöberg
  • Helenelund
  • Järvafältet

Många av dessa områden erbjuder en hel del aktiviteter för olika åldrar. Det finns gott om motionsspår, idrottsplatser och närheten till vattnet ger också flera badplatser. Sollentuna har även en stor simhall.

En bra kommun för företagande

Sollentuna har länge omnämnts som en bra kommun för företagare. Svenskt Näringsliv har rankat Sollentuna som nummer två i Sverige vad gäller företagsklimatet. En viktig anledning till att många företag väljer att etablera sig i kommunen är givetvis läget. Nära till Arlanda och nära till Stockholm är en stor fördel även för företagsverksamheter.

Goda kommunikationer

Sollentuna är också populärt tack vare goda kommunikationer. Det är lätt att ta sig till närliggande kommuner och in till Stockholm med bussar och tåg. Det finns pendeltåg som gör det enkelt att jobba i stan utan att detta leder till alltför långa restider. Vägnätet är väl utvecklat och gör det enkelt att ta sig vidare norrut eller söderut från Sollentunas olika delar.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

43 196 kr/kvm

12 månader (snittpris)

41 862 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *