Bostadspriser Kungsbacka

I Kungsbacka ligger snittpriset på bostadsrätter på 41 640 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 588 kr. Kungsbacka ligger alltså långt ifrån snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Kungsbacka

Över hälften av Kungsbackas invånare bor i egna hus. Priserna på villor har under de senaste 20 åren gått upp med 358 procent. Kungsbacka stad är den största bostadsorten i kommunen. Där bor det en bra bit över 20 000 människor. Men det finns flera populära bostadsområden i kommunen.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Populära bostadsområden i Kungsbacka

Många vill bo nära kusten och det finns flera bostadsområden som ger närhet till havet. Populära bostadsområden i Kungsbacka är:

  • Kungsbacka stad – Här finns alla tjänster och ett fint stadsliv
  • Kullavik – Ligger i norra delen av kommunen vid kusten
  • Särö – Ligger också norrut vid kusten
  • Onsala och Vallda – Bostadsorter på Onsalahalvön
  • Fjärås – Ligger fint vid Lygnernsjön
  • Åsa och Frillesås – Ligger söderut vid kusten

Vad lockar i Kungsbacka?

Under senare år är det många som har valt att lämna Göteborg för att bosätta sig i Kungsbacka. Det finns flera anledningar till detta. En är att bostadspriser i Kungsbacka länge har varit betydligt lägre än i Göteborg.

Samtidigt är det nära till stan och många som bor i Kungsbacka kommun pendlar varje dag till jobbet i Göteborg. Kungsbackas småstadsmiljö ses som ett plus. Även om staden är liten finns allt som behövs. Dessutom anses småstadsmiljön bidra till att det känns vänligt i Kungsbacka.

Den naturliga miljön är också ett dragplåster. Det går att ta cykel till stranden för bad eller ge sig inåt land där det också finns trevliga badplatser. Friluftslivet är väl utvecklat. Det finns flera fina naturområden att njuta av och hela 4 golfbanor att spela på!

Shopping är också något som lockar. Intressant att notera är att det händer att folk från Göteborg kör till Kungsbacka för att shoppa. Det säger en hel del om utbudet.

Både gammalt och nytt

I Kungsbacka finns det gamla fina bostäder men det byggs också nytt. Kommunen planerar många nya bostäder och nya bostadsområden. Det här är Västsveriges mest expansiva kommun. Det är något som lär påverka framtidens bostadspriser i Kungsbacka.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

42 136 kr/kvm

12 månader (snittpris)

41 640 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *