Bostadspriser Kungsbacka

I Kungsbacka ligger snittpriset på bostadsrätter på 43 209 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 592 kr. Kungsbacka ligger alltså långt ifrån snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Kungsbacka

Över hälften av Kungsbackas invånare bor i egna hus. Priserna på villor har under de senaste 20 åren gått upp rejält. Kungsbacka stad är den största bostadsorten i kommunen. Där bor det en bra bit över 20 000 människor. Men det finns flera populära bostadsområden i kommunen.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Populära bostadsområden i Kungsbacka

Många vill bo nära kusten och det finns flera bostadsområden som ger närhet till havet. Populära bostadsområden i Kungsbacka är:

  • Kungsbacka stad – Här finns alla tjänster och ett fint stadsliv
  • Kullavik – Ligger i norra delen av kommunen vid kusten
  • Särö – Ligger också norrut vid kusten
  • Onsala och Vallda – Bostadsorter på Onsalahalvön
  • Fjärås – Ligger fint vid Lygnernsjön
  • Åsa och Frillesås – Ligger söderut vid kusten

Vad lockar i Kungsbacka?

Under senare år är det många som har valt att lämna Göteborg för att bosätta sig i Kungsbacka. Det finns flera anledningar till detta. En är att bostadspriser i Kungsbacka länge har varit betydligt lägre än i Göteborg.

Samtidigt är det nära till stan och många som bor i Kungsbacka kommun pendlar varje dag till jobbet i Göteborg. Kungsbackas småstadsmiljö ses som ett plus. Även om staden är liten finns allt som behövs. Dessutom anses småstadsmiljön bidra till att det känns vänligt i Kungsbacka.

Den naturliga miljön är också ett dragplåster. Det går att ta cykel till stranden för bad eller ge sig inåt land där det också finns trevliga badplatser. Friluftslivet är väl utvecklat. Det finns flera fina naturområden att njuta av och hela 4 golfbanor att spela på!

Shopping är också något som lockar. Intressant att notera är att det händer att folk från Göteborg kör till Kungsbacka för att shoppa. Det säger en hel del om utbudet.

Både gammalt och nytt

I Kungsbacka finns det gamla fina bostäder men det byggs också nytt. Kommunen planerar många nya bostäder och nya bostadsområden. Det här är Västsveriges mest expansiva kommun. Det är något som lär påverka framtidens bostadspriser i Kungsbacka.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

43 290 kr/kvm

12 månader (snittpris)

43 209 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *