Bostadspriser Umeå

I Umeå ligger snittpriset på bostadsrätter på 27 993 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 40 108 kr. Södertälje ligger alltså väldigt långt ifrån snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Umeå

Under de senaste 20 åren har bostadspriserna i Umeå gått upp i ett rasande tempo. För den som köpte en bostadsrätt eller villa i Umeå omkring år 2000 har bostaden varit en fantastisk investering. Bostadsrätter i Umeå har ökat med 883 procent medan villapriserna har stigit med 256 procent.

En stad i tillväxt

Något som påverkar bostadsmarknaden i Umeå är stadens kraftiga tillväxt. Det finns ett stort intresse av bostad i Umeå från flera olika grupper. Dessutom har områden omkring staden kommit till. Det finns nya stadsdelar som Tomtebo som är mycket populära.

Nyproduktionen har också varit en viktig faktor i Umeås ökade bostadspriser. Ett samband mellan nyproduktion och stigande priser kan ses. Även om prisökningen bromsade något mot slutet av den uppmätta tjugoårsperioden är många eniga om att ökningen antagligen kommer att fortsätta.

En populär studie-stad

Studenter från landets alla hörn lockas till Umeå Universitet. Universitet skiljer sig en del från många andra studieplatser på så vis att det finns ett samlat campusområde. Det gör att studenter samlas och det bidrar till ett intensivare studentliv. Populära studentbostadsområden i Umeå är Ålidhöjd och Nydalahöjd. De ligger centralt.

Andra populära bostadsområden som ligger nära universitetet men en bit utanför stadens kärna är:

  • Östa på stan
  • Östermalm
  • Öbacka
  • Haga
  • Berghem
  • Fridhem

Både sol och snö

Det är förstås inte bara studenter som trivs i Umeå. Staden har en bra bit över 100 000 invånare som njuter av äkta vinter med snö och faktiskt också av en hel del sol. Umeå har toppat svenska soltoppen vid flera tillfällen.

Då staden inte är så stor är det enkelt att ta sig runt med bil och buss. Många väljer att cykla. Det finns gott om matbutiker såväl som nöje av olika slag. På sommaren blir det lite lugnare i Umeå då studenterna lämnar staden.

Hälsa och natur

Låt oss inte glömma bort IKSU som är nordens största träningscentrum. Den här staden är attraktiv för idrottare på alla nivåer. Oavsett var du bor i Umeå har du nära till storslagen natur och ett helt fantastiskt friluftsliv. Det kan lägga grunden till en mycket hälsosam livsstil.

Köpa bostad i Umeå

Om du funderar på att köpa bostad måste du ha ett lånelöfte. Consector.se jämför ca 30 st banker åt dig och listar bankernas erbjudanden om lånelöfte tillsammans med deras ränta och villkor för dig. Du väljer själv om du vill acceptera något erbjudande eller inte. Det är gratis att jämföra bankernas erbjudanden hos Consector.se och du förbinder dig inte till något när du ansöker.
Om du har befintliga bolån kan du jämföra dina räntor mot andra banker med Consectors tjänst gratis och se om du kan få bättre ränta än du har idag.

Mäklarnas provisioner och arvoden i Umeå

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i Umeå kan du läsa vår artikel om mäklararvoden i Umeå. Du kan också använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se. Du fyller i i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

27 490 kr/kvm

12 månader (snittpris)

27 993 kr/kvm

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *