Bostadspriser Umeå

I Umeå ligger snittpriset på bostadsrätter på 32 174 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 45 009 kr. Södertälje ligger alltså väldigt långt ifrån snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Umeå

Under de senaste 20 åren har bostadspriserna i Umeå gått upp i ett rasande tempo. För den som köpte en bostadsrätt eller villa i Umeå omkring år 2000 har bostaden varit en fantastisk investering.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

En stad i tillväxt

Något som påverkar bostadsmarknaden i Umeå är stadens kraftiga tillväxt. Det finns ett stort intresse av bostad i Umeå från flera olika grupper. Dessutom har områden omkring staden kommit till. Det finns nya stadsdelar som Tomtebo som är mycket populära.

Nyproduktionen har också varit en viktig faktor i Umeås ökade bostadspriser. Ett samband mellan nyproduktion och stigande priser kan ses. Även om prisökningen bromsade något mot slutet av den uppmätta tjugoårsperioden är många eniga om att ökningen antagligen kommer att fortsätta.

En populär studie-stad

Studenter från landets alla hörn lockas till Umeå Universitet. Universitet skiljer sig en del från många andra studieplatser på så vis att det finns ett samlat campusområde. Det gör att studenter samlas och det bidrar till ett intensivare studentliv. Populära studentbostadsområden i Umeå är Ålidhöjd och Nydalahöjd. De ligger centralt.

Andra populära bostadsområden som ligger nära universitetet men en bit utanför stadens kärna är:

  • Östa på stan
  • Östermalm
  • Öbacka
  • Haga
  • Berghem
  • Fridhem

Både sol och snö

Det är förstås inte bara studenter som trivs i Umeå. Staden har en bra bit över 100 000 invånare som njuter av äkta vinter med snö och faktiskt också av en hel del sol. Umeå har toppat svenska soltoppen vid flera tillfällen.

Då staden inte är så stor är det enkelt att ta sig runt med bil och buss. Många väljer att cykla. Det finns gott om matbutiker såväl som nöje av olika slag. På sommaren blir det lite lugnare i Umeå då studenterna lämnar staden.

Hälsa och natur

Låt oss inte glömma bort IKSU som är nordens största träningscentrum. Den här staden är attraktiv för idrottare på alla nivåer. Oavsett var du bor i Umeå har du nära till storslagen natur och ett helt fantastiskt friluftsliv. Det kan lägga grunden till en mycket hälsosam livsstil.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

31 989 kr/kvm

12 månader (snittpris)

32 174 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej
Kan man få ett snitt pris på de lite mindra lägenhetern i Umeå också.
Antar att snittpriset här baserar sig på alla möjliga lägenhets storlekar.
Med minder menar jag kanske 1-2 rum max 50 kvadat.
3 månader (snittpris)
31 865 kr/kvm

12 månader (snittpris)
29 283 kr/kvm

Svara

Hej Vivian.

Tyvärr har vi ingen sådan statistik.

Mvh admin på Mäklararvode

Svara