Bostadspriser Södertälje

I Södertälje ligger snittpriset på bostadsrätter på 27 161 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 592 kr. Södertälje ligger alltså väldigt långt ifrån snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Södertälje

Nära till Stockholm och nära till natur och friluftsliv. Det här är två anledningar som får folk att söka efter bostad i Södertälje kommun. Priserna på bostäder har stigit under de två sista årtiondena.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Populära bostadsområden

Det finns förstås områden som är populärare än andra för boende i Södertälje. Några exempel på dessa är:

  • Geneta
  • Västra Blombacka
  • Mariehäll
  • Rosenlund
  • Karlhovsvägen

Lätt att pendla till Stockholm

Många som bor i Södertälje pendlar dagligen till jobbet i Stockholm. Pendeltåget till Stockholm går via Södertälje hamn, Östertälje, Järna och Mölnbo. Det tar inte mer än någon timme att komma fram. Dessutom finns det väl utvecklad lokaltrafik i staden. Det gör det lätt att ta sig omkring lokalt även utan bil.

Kommunen ligger också bra till med tanke på vidare resa i Sverige. Med E4 och E20 är det lätt att ta sig vidare med bil såväl som med buss. Den västra och södra stambanan gör det enkelt att resa till huvudstaden såväl som till Västerås, Eskilstuna, Örebro, Göteborg och Malmö.

Nyproduktion av bostäder i Södertälje

Behovet av nya bostäder är liksom på många andra håll i Stockholmsregionen stort. Kommunen jobbar med nybyggnation på flera olika platser i och omkring staden. Under kommande år förväntas Östertälje växa kraftigt och det är också här som många av de nya byggprojekten finns. Det är särskilt Igelsta och Glasberg som står för en ökad befolkningstillväxt. Södertälje kommun har en plan för att möta det ökade behovet av barn- och äldreomsorg i dessa områden.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

27 606 kr/kvm

12 månader (snittpris)

27 161 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *