Bostadspriser Södertälje

I Södertälje ligger snittpriset på bostadsrätter på 29 149 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 588 kr. Södertälje ligger alltså väldigt långt ifrån snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Södertälje

Nära till Stockholm och nära till natur och friluftsliv. Det här är två anledningar som får folk att söka efter bostad i Södertälje kommun. Priserna på bostäder har stigit under de två sista årtiondena. Villapriserna har stigit med omkring 300 procent medan priser på bostadsrätter har ökat med nära 800 procent.

För cirka tjugo år sedan pratades det en hel del på nyheterna om kriminalitet i den här kommunen. Men på senare år hörs det inte mycket negativt om Södertälje och det beror på att man har lyckats få ordning på många av problemen som fanns.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Populära bostadsområden

Det finns förstås områden som är populärare än andra för boende i Södertälje. Några exempel på dessa är:

  • Geneta
  • Västra Blombacka
  • Mariehäll
  • Rosenlund
  • Karlhovsvägen

Lätt att pendla till Stockholm

Många som bor i Södertälje pendlar dagligen till jobbet i Stockholm. Pendeltåget till Stockholm går via Södertälje hamn, Östertälje, Järna och Mölnbo. Det tar inte mer än någon timme att komma fram. Dessutom finns det väl utvecklad lokaltrafik i staden. Det gör det lätt att ta sig omkring lokalt även utan bil.

Kommunen ligger också bra till med tanke på vidare resa i Sverige. Med E4 och E20 är det lätt att ta sig vidare med bil såväl som med buss. Den västra och södra stambanan gör det enkelt att resa till huvudstaden såväl som till Västerås, Eskilstuna, Örebro, Göteborg och Malmö.

Nyproduktion av bostäder i Södertälje

Behovet av nya bostäder är liksom på många andra håll i Stockholmsregionen stort. Kommunen jobbar med nybyggnation på flera olika platser i och omkring staden. Under kommande år förväntas Östertälje växa kraftigt och det är också här som många av de nya byggprojekten finns. Det är särskilt Igelsta och Glasberg som står för en ökad befolkningstillväxt. Södertälje kommun har en plan för att möta det ökade behovet av barn- och äldreomsorg i dessa områden.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

29 923 kr/kvm

12 månader (snittpris)

29 149 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *