Bostadspriser Karlskrona

I Karlskrona ligger snittpriset på bostadsrätter på 26 382 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 44 263 kr. Karlskronas priser på bostäder är alltså väldigt långt ifrån det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Karlskrona

Staden som en gång var tänkt att bli Sveriges huvudstad är idag en mycket populär småstad. Den beskrivs ofta som ett litet paradis på sommaren. Men folk stannar också på vintern då det fortsatt finns en hel del för små och stora att pyssla med. Idrottslivet för unga är rikt och Karlskrona har gott om restauranger och nöjen.

Under den senaste 20 åren har bostadspriser i Karlskrona stigit. Stadens centrum är populärt men det finns också flera områden som ligger nära som erbjuder bra boendemiljöer.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Populära stadsdelar i Karlskrona

Det finns flera populära stadsdelar i Karlskrona. Några exempel på dessa är:

  • Bergåsa
  • Ekholmen
  • Björkholmen
  • Hästö
  • Hässlegården
  • Långö
  • Lyckeby
  • Rosenhom
  • Saltö
  • Vämö

Liksom många av områdenas namn avslöjar så ligger den här staden på flera öar. Det bidrar också till att det finns mycket vatten och fin utsikt från många bostäder. Den som letar efter barnvänliga bostadsområden kan uppskatta Nättraby som ligger en bit utanför centrum men ändå nära allt det som stadsmiljön har att erbjuda.

Goda kommunikationer

Det går att ta sig runt med cykel i Karlskrona men då gäller det att ha en cykel som klarar backig terräng väl. Bussnätet i staden är väl utvecklat och bussarna går ofta. Därmed är det inte nödvändigt att ha bil om man bor i Karlskronas centrala delar.

Karlskrona hamn har också flera båtlinjer till Ryssland, Polen och Baltikum vilket får betydelse för stadens karaktär. Hamnen ger även jobbtillfällen.

Nybyggnation i Karlskrona

Något som påverkar bostadspriser i Karlskrona är nybyggnationen. Det planeras flera nya byggprojekt i det som kallas för vision Karlskrona 2030. Efter den svenska varvskrisen omvandlas flera av hamnområdena till bostadsområden. Det här ger attraktiva bostäder alldeles vid vattnet där det finns plats för rekreation som segling och strandpromenader.

Det finns ett stort behov av nya bostäder i Karlskrona kommun och det planeras för flera tusen nya lägenheter. Detta görs bland annat via helt nya stadsdelar som till exempel Pottholmen som är ett område precis vid havet.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

27 416 kr/kvm

12 månader (snittpris)

26 382 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *