Bostadspriser Karlskrona

I Karlskrona ligger snittpriset på bostadsrätter på 28 156 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 588 kr. Karlskronas priser på bostäder är alltså väldigt långt ifrån det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Karlskrona

Staden som en gång var tänkt att bli Sveriges huvudstad är idag en mycket populär småstad. Den beskrivs ofta som ett litet paradis på sommaren. Men folk stannar också på vintern då det fortsatt finns en hel del för små och stora att pyssla med. Idrottslivet för unga är rikt och Karlskrona har gott om restauranger och nöjen.

Under den senaste 20 åren har bostadspriser i Karlskrona stigit. Villapriser i Karlskrona kommun har ökat med 236 procent. Stadens centrum är populärt men det finns också flera områden som ligger nära som erbjuder bra boendemiljöer.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Populära stadsdelar i Karlskrona

Det finns flera populära stadsdelar i Karlskrona. Några exempel på dessa är:

  • Bergåsa
  • Ekholmen
  • Björkholmen
  • Hästö
  • Hässlegården
  • Långö
  • Lyckeby
  • Rosenhom
  • Saltö
  • Vämö

Liksom många av områdenas namn avslöjar så ligger den här staden på flera öar. Det bidrar också till att det finns mycket vatten och fin utsikt från många bostäder. Den som letar efter barnvänliga bostadsområden kan uppskatta Nättraby som ligger en bit utanför centrum men ändå nära allt det som stadsmiljön har att erbjuda.

Goda kommunikationer

Det går att ta sig runt med cykel i Karlskrona men då gäller det att ha en cykel som klarar backig terräng väl. Bussnätet i staden är väl utvecklat och bussarna går ofta. Därmed är det inte nödvändigt att ha bil om man bor i Karlskronas centrala delar.

Karlskrona hamn har också flera båtlinjer till Ryssland, Polen och Baltikum vilket får betydelse för stadens karaktär. Hamnen ger även jobbtillfällen.

Nybyggnation i Karlskrona

Något som påverkar bostadspriser i Karlskrona är nybyggnationen. Det planeras flera nya byggprojekt i det som kallas för vision Karlskrona 2030. Efter den svenska varvskrisen omvandlas flera av hamnområdena till bostadsområden. Det här ger attraktiva bostäder alldeles vid vattnet där det finns plats för rekreation som segling och strandpromenader.

Det finns ett stort behov av nya bostäder i Karlskrona kommun och det planeras för flera tusen nya lägenheter. Detta görs bland annat via helt nya stadsdelar som till exempel Pottholmen som är ett område precis vid havet.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

30 279 kr/kvm

12 månader (snittpris)

28 156 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *