Bostadspriser Varberg

I Varberg ligger snittpriset på bostadsrätter på 38 768 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 44 263 kr. Varbergs priser på bostäder ligger alltså relativt nära det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Varberg

Varberg är en mycket populär landsbygdskommun i Sverige. Tidningen Fokus har vid flera tillfällen utsett Varberg som bäst att bo i. Vettiga huspriser och bra aktiviteter för ungdomar är exempel på sådant som lockar i Varbergs kommun.

Dessutom är det här en oerhört vacker region. Boende i Varberg innebär närhet till havet med vackra stränder och välskötta badplatser. Samtidigt är det ett stenkast från skogar och jordbruk. Det går att njuta av den vackra naturen och ett fint föreningsliv året runt. Och de som bor i Varberg drar nytta av att staden har gott om shopping, kultur och nöjen.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

En stad med bra läge

Varberg ligger på pendlingsavstånd från Halmstad och Falkenberg i söder och Göteborg, Borås och Kundbacka i norr. Det är något som får många som jobbar i dessa städer att undersöka möjligheterna att bo i Varberg.

Kommunen har under en längre tid jobbat med sin vision 2025 där tanken är att Varberg ska bli västkustens kreativa mittpunkt. Med tanke på Fokus utmärkelser tycks deras vision bli till verklighet.

Varberg är den lilla staden med allt

Den som bor centralt i Varberg behöver knappast bil. Det går att cykla överallt. Det här är en gammal cykelstad och kommunen jobbar med att underhålla och skapa nya cykelvägar i Varberg stad och på andra håll i kommunen. Det finns också bussar som gör det lätt att resa i och omkring staden. Pensionärer har möjlighet att åka gratis.

Från Varberg kan du också ta färjan över till Danmark. Den går till Grenå på Jylland. Det finns en gästhamn som ligger vid badplats och strandpromenad samt gångväg till centrum. Den tar emot fritidsbåtar.

Pendling till Göteborg sker för det mesta med tåg som har regelbundna avgångar. Bilburna kan använda sig av E6 som går genom hela Halland. Det tar omkring 45 minuter att köra bil från Varberg till Halmstad eller Göteborg.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

39 603 kr/kvm

12 månader (snittpris)

38 768 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *