Bostadspriser Varberg

I Varberg ligger snittpriset på bostadsrätter på 35 972 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 588 kr. Varbergs priser på bostäder ligger alltså relativt nära det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Varberg

Varberg är en mycket populär landsbygdskommun i Sverige. Tidningen Fokus har vid flera tillfällen utsett Varberg som bäst att bo i. Även om villapriserna i kommunen har stigit med nära 400 procent under de senaste 20 åren anses de inte vara alltför avskräckande. Vettiga huspriser och bra aktiviteter för ungdomar är exempel på sådant som lockar i Varbergs kommun.

Dessutom är det här en oerhört vacker region. Boende i Varberg innebär närhet till havet med vackra stränder och välskötta badplatser. Samtidigt är det ett stenkast från skogar och jordbruk. Det går att njuta av den vackra naturen och ett fint föreningsliv året runt. Och de som bor i Varberg drar nytta av att staden har gott om shopping, kultur och nöjen.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

En stad med bra läge

Varberg ligger på pendlingsavstånd från Halmstad och Falkenberg i söder och Göteborg, Borås och Kundbacka i norr. Det är något som får många som jobbar i dessa städer att undersöka möjligheterna att bo i Varberg.

Kommunen har under en längre tid jobbat med sin vision 2025 där tanken är att Varberg ska bli västkustens kreativa mittpunkt. Med tanke på Fokus utmärkelser tycks deras vision bli till verklighet.

Varberg är den lilla staden med allt

Den som bor centralt i Varberg behöver knappast bil. Det går att cykla överallt. Det här är en gammal cykelstad och kommunen jobbar med att underhålla och skapa nya cykelvägar i Varberg stad och på andra håll i kommunen. Det finns också bussar som gör det lätt att resa i och omkring staden. Pensionärer har möjlighet att åka gratis.

Från Varberg kan du också ta färjan över till Danmark. Den går till Grenå på Jylland. Det finns en gästhamn som ligger vid badplats och strandpromenad samt gångväg till centrum. Den tar emot fritidsbåtar.

Pendling till Göteborg sker för det mesta med tåg som har regelbundna avgångar. Bilburna kan använda sig av E6 som går genom hela Halland. Det tar omkring 45 minuter att köra bil från Varberg till Halmstad eller Göteborg.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

37 267 kr/kvm

12 månader (snittpris)

35 972 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *