Bostadspriser Tyresö

I Tyresö ligger snittpriset på bostadsrätter på 38 478 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 592 kr. Tyresös priser på bostäder ligger alltså relativt nära det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Tyresö

Tyresö omnämns ofta som en slags kompromiss mellan storstad och natur. På 20 minuter når du stan med bil och alltfler upptäcker fördelarna med att bo i den här kommunen. Befolkningen ökar stadigt och medelåldern ligger under 40. Med många barnfamiljer finns det gott om barnomsorg och olika typer av utbildningar för ungdomar.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Bostadspriserna i Tyresö

Under de senaste två decennierna har bostadspriserna i Tyresö gått upp skarpt.

Det finns förstås områden som är populärare än andra. Det är till exempel känt att hus och lägenheter kostar lite mer i områden som Tyresö Strand och Brevik. Det beror bland annat på läget i Stockholms södra skärgård.

Andra populära bostadsområden är:

  • Trollbäcken är ett mysigt och grönt område med en blandning av nya och äldre hus
  • Öringe
  • Kyrkviken

En familjekommun

Tyresö är känd som en familjekommun. Här finns det mesta som barnfamiljer har behov av. Det råder ingen brist på friluftsaktiviteter. Dessutom kan det ses som en stor fördel med omgivningar där barnen får naturliga lekplatser.

Goda kommunikationer

Från Tyresö går det snabbt att ta sig in till Stockholm. Med buss går det att nå Gullmarsplan på en kvart. Buss till Stockholm city kan ta omkring en halvtimme. Det går alltså bra att pendla även utan bil.

Bussarna går ofta. Under rusningstid bör det komma en buss varje kvart, om inte oftare. Det finns också direktbussar för de som pendlar till jobbet i stan. Med buss går det också bra att ta sig runt i kommunen. Men många väljer bil vilket är det snabbaste sättet att resa på lokalt och till Stockholm.

Nybyggnation i Tyresö

För att möta det ökade behovet av bostäder i Tyresö byggs det nytt. Tyresö kommun utvecklar också områden som Fornudden med skola och nytt vårdboende. Arbetet med bra livsmiljöer har gett resultat. År 2019 landade kommunen på niondeplats på HSB Riksförbund och Sveriges Arkitekters lista på Sveriges bästa arkitekturkommuner.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

38 005 kr/kvm

12 månader (snittpris)

38 478 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *