Bostadspriser Kalmar

I Kalmar ligger snittpriset på bostadsrätter på 24 822 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 45 009 kr. Kalmars priser på bostäder är alltså väldigt långt ifrån det svenska snittet.

Priser på hus och lägenheter i Kalmar

Mer tid för familjen, möjligheten att gå och cykla till jobbet, jobbtillfällen och vacker miljö är sådant som lockar fler att flytta till Kalmar. Bostadspriser i Kalmar har under de två sista decennierna gått upp.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Kalmar erbjuder hög livskvalitet

De som har flyttat till Kalmar från större städer uttrycker att Kalmar erbjuder hög livskvalitet. Staden är liten och mysig men har också en hel del av det nöje som karaktäriserar storstadsregioner som Stockholm.

Kalmar är också en universitetsstad. Studentlivet påverkar Kalmars karaktär och bidrar till ett större utbud av nöje, restauranger och mer. En lugnare livsmiljö ger ett tempo som upplevs som hälsosamt. Med små avstånd sparar man tid och då finns det också möjlighet att faktiskt hinna med lite mer än livets måsten.

I Kalmar är det alltid nära till naturen och till havet. Dessutom är staden mycket nära Öland. Det är något som ses som ett plus med regionen.

Populära bostadsområden i Kalmar

Det är populärt att bo centralt i Kalmar såväl som i områden som ligger nära centrum. Exempel på populära bostadsområden i Kalmar kommun är:

  • Stensö – Här kan det vara svårt att få en bostad vilket reflekteras i bostadspriserna.
  • Tegelviken – Naturskönt och bra läge.
  • Ängö – Det här är ett centralt läge där det traditionellt sett är svårare att få tag i en lägenhet.
  • Bergavik – Har länge varit ett val för den som vill köpa en tomt.
  • Kvarnholmen – Valet för den som vill bo i stadskärnan.
  • Funkabo – Ett område nära Kalmar centrum.
  • Färjestaden/Öland – Inte uteslutet för den som kan tänka sig att pendla över bron varje dag. Färjestaden har ett köpcentrum med matbutik och shopping.

Nybyggnation i Kalmar

Kalmars kommun planerar kontinuerligt nybyggnation. Detta görs med tanke på att det alltid ska vara nära till alla viktiga tjänster. Detta även om bostadsområdet som byggs ligger en bit bort från centrum. Det finns byggprojekt som har som syfte att göra stadskärnan större för att på så vis stärka det unika läget vid havet.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

25 488 kr/kvm

12 månader (snittpris)

24 822 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *