Bostadspriser Haninge

I Haninge ligger snittpriset på bostadsrätter på 33 842 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 45 009 kr. Haninge ligger alltså en bit under snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Haninge

Haninge består av sju olika kommundelar och är en ung kommun. Här är det nära till Stockholm men det finns tätbefolkade områden i Haninge som har allt som kommunens invånare behöver. Bostadspriserna i Haninge har gått uppåt under de senaste två decennierna.

Intressant att notera är att medelåldern i Haninge är lägre än i Stockholms län. Det här är en region som har många barn och unga vuxna som inom en snar framtid kommer att eftersöka bostäder.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Haninges 7 kommundelar

Handen

Det här är kommunens kärna där Haninge Centrum finns med många butiker, restauranger och viktiga tjänster. Haninge Centrum har också en pendeltågsstation och en bussterminal. Handen har ett Campusområde där utbildningar från KTH samt olika KY-utbildningar finns.

Brandbergen

Brandbergen är ett centralt bostadsområde som håller på att växa samman med Handen. Här finns det gott om lägenheter. Brandbergen omges av områden med villor och radhus.

Vendelsö

Vendelsö är ett villaområde där det även finns en del lägenheter. Området gränsar till Gudö och här finns det också en del fritidshus. Vendelsö har ett centrum med matbutik och vissa tjänster.

Dalarö

På sommaren kommer många för att bo i sina fritidshus på Dalarö. Men det finns också åretruntboende. Dalarö är ett historiskt område med militär förankring. Idag används läget vid vattnet för turistliv med hotell, båtar och badplatser.

Jordbro

Jordbro ligger söder om Handen och har en företagspark. Jordbro ligger på en plats som var en forntida centralort i Sverige. Området har haft mänsklig aktivitet i flera tusen år! I Södra Jordbro finns det lägenheter medan den norra delen har småhus.

Västerhaninge

Cirka 6 km från Haninge Centrum ligger Väster Haninge. Här finns områden som Åby, Åbylund, Norrskogen, Jägartorp, Ribby och Ribbyberg. Västerhaninge har både lägenheter och villor samt ett centrum med pendelstation.

Muskö

Med en lång tunnel nås Muskö där det finns många fritidshus men även lägenheter och småhus. Det bor inte så många på ön men den har viktiga tjänster som barnomsorg, matbutik och en sjö-mack.

Många nya bostäder på gång

Haninge kommun har berättat att de planerar bygga många nya bostäder såväl som en ny bussterminal och pendeltågsstation. Detta görs för att man räknar med att invånarantalet i Handen och Vega kommer att nå 60 000 innan 2050.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

33 309 kr/kvm

12 månader (snittpris)

33 842 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *