Bostadspriser Sundsvall

I Sundsvall ligger snittpriset på bostadsrätter på 15 969 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 44 263 kr. Sundsvall ligger alltså långt ifrån snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Sundsvall

Sundsvall kallas också för Norrlands huvudstad och är ett kärt barn med många namn. Här finns bland annat den nya Sundsvallsbron som är Sveriges längsta motorvägsbro, 2109 meter lång. Under de senaste 20 åren har bostadspriserna i Sundsvalls kommun ökat.

Det finns ett stort intresse av bostäder i Sundsvall och på senare år har den långsamma nybyggnationen kritiserats. Det finns en önskan om förändring och Sundsvalls politiker tycks vara överens om att det bör byggas mer. Det här är en viktig framtidsfråga för regionen och de beslut som fattas nu kommer att påverka framtidens prissättning.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Sundsvalls fördelar

Det finns flera fördelar med Sundsvall som kommun och stad. Det här är en plats som är naturskön. Det är en egenskap som efterfrågas av många. Särskilt av barnfamiljer som eftersöker en lugn och säker miljö.

Studenter kommer också till Sundsvall för att studera vid Mittuniversitetet. Det bidrar till stadens liv och karaktär året om. Under sommarmånaderna är detta en mysig sommarstad med trevliga uteserveringar och ett aktivt torg i stadskärnan.

I stadskärnan finns det gott om butiker med kläder. Många väljer dock att åka till närliggande Birsta för shopping. Där finns även IKEA.

Populära bostadsområden i Sundsvall

Det finns flera populära områden i och omkring Sundsvall. Några av de främsta är:

  • Haga – Populärt område i city.
  • Södermalm – Också populärt område i centrum.
  • Granloholm – Det här området ligger nära universitetet och det har goda kommunikationer. Här finns det bostadsrätter och radhus-lägenheter. Det går också att hitta mindre hus.
  • Sidsjö – Det här området ligger omkring 3 km från Sundsvalls centrum och har gott om villor. Här är det nära till skogen och det finns även en sjö med badplats. På vintern njuter invånarna av den lokala slalombacken.
  • Njurunda – Två mil utanför stadskärnan finns Njurunda/Kvisselby med villor. Området är känt för att erbjuda vettiga priser för mycket trevliga bostäder.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

16 030 kr/kvm

12 månader (snittpris)

15 969 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *