Bostadspriser Sundsvall

I Sundsvall ligger snittpriset på bostadsrätter på 15 698 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 41 336 kr. Sundsvall ligger alltså långt ifrån snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Sundsvall

Sundsvall kallas också för Norrlands huvudstad och är ett kärt barn med många namn. Här finns bland annat den nya Sundsvallsbron som är Sveriges längsta motorvägsbro, 2109 meter lång. Under de senaste 20 åren har bostadspriserna i Sundsvalls kommun ökat. Villapriserna med omkring 250 procent och bostadsrätternas priser med 860 procent.

Det finns ett stort intresse av bostäder i Sundsvall och på senare år har den långsamma nybyggnationen kritiserats. Det finns en önskan om förändring och Sundsvalls politiker tycks vara överens om att det bör byggas mer. Det här är en viktig framtidsfråga för regionen och de beslut som fattas nu kommer att påverka framtidens prissättning.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Sundsvalls fördelar

Det finns flera fördelar med Sundsvall som kommun och stad. Det här är en plats som är naturskön. Det är en egenskap som efterfrågas av många. Särskilt av barnfamiljer som eftersöker en lugn och säker miljö.

Studenter kommer också till Sundsvall för att studera vid Mittuniversitetet. Det bidrar till stadens liv och karaktär året om. Under sommarmånaderna är detta en mysig sommarstad med trevliga uteserveringar och ett aktivt torg i stadskärnan.

I stadskärnan finns det gott om butiker med kläder. Många väljer dock att åka till närliggande Birsta för shopping. Där finns även IKEA.

Populära bostadsområden i Sundsvall

Det finns flera populära områden i och omkring Sundsvall. Några av de främsta är:

  • Haga – Populärt område i city.
  • Södermalm – Också populärt område i centrum.
  • Granloholm – Det här området ligger nära universitetet och det har goda kommunikationer. Här finns det bostadsrätter och radhus-lägenheter. Det går också att hitta mindre hus.
  • Sidsjö – Det här området ligger omkring 3 km från Sundsvalls centrum och har gott om villor. Här är det nära till skogen och det finns även en sjö med badplats. På vintern njuter invånarna av den lokala slalombacken.
  • Njurunda – Två mil utanför stadskärnan finns Njurunda/Kvisselby med villor. Området är känt för att erbjuda vettiga priser för mycket trevliga bostäder.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

15 979 kr/kvm

12 månader (snittpris)

15 698 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *