Bostadspriser Jönköping

I Jönköping ligger snittpriset på bostadsrätter på 29 758 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 44 263 kr. Jönköping ligger därmed en bra bit under snittet i Sverige.

Priser hus och lägenheter i Jönköping

Jönköping är en kommun som erbjuder hög livskvalitet. De som flyttar hit lockas bland annat av fina miljöer, jobb och gott om butiker och restauranger. Smart beläget vid E4:an är det lätt att ta sig till och från närliggande städer. Det här är sådant som påverkar bostadspriser i Jönköping, men det finns mer.

Tack vare att staden ligger så fint med Vättern på en sida och så Rocksjön eller Munksjön på motsatt sida finns det en känsla av att befinna sig på en mindre ort. Den naturliga omgivningen och anlagda promenad- och cykelvägar tonar ner stadskänslan. Det tycker många är attraktivt.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Bostadspriser i Jönköping har gått upp

Under de senaste åren har bostadspriserna i Jönköping gått upp. Både i Jönköpings län och i kommunen. Bostadsrätternas priser har under de senaste 20 åren stigit med 1390 procent i Jönköpings län och med 1632 procent i Jönköpings kommun! Även villapriserna har stigit om än inte lika mycket. Villornas priser i Jönköpings län har under de senaste två decennierna stigit med 238 procent och med 357 procent i Jönköpings kommun.

En stad med goda förbindelser

Det kan vara lite svårt att använda bil mitt i centrum. Men det behöver du egentligen inte göra. Jönköping har ett buss-nät som är väl utvecklat. Den som bor centralt kan ta sig fram till fots eller med cykel och närliggande områden nås lätt med bussarna.

Populära områden för boende i Jönköping

Det finns flera områden i och omkring Jönköping som är populära att bo i. Många som jobbar i Jönköping väljer att bosätta sig i Huskvarna. Det är en förort till staden med fabrik, köpcentrum och olika typer av bostäder. Andra populära områden är:

  • Väster och Öster – Här finns det gott om lägenheter.
  • Vättersnäs – Ligger mellan Jönköping och Huskvarna och har gott om villor.
  • Gränna – Ett område med mycket gott rykte och så givetvis polkagrisar! Här är bostadspriserna kända för att vara högre än på andra ställen i Jönköping.
  • Mariebo – Det här området har villor och radhus och är också känt för lite högre prisläge.
  • Dalvik – Väster om Jönköpings centrum finns Dalvik som är känt för hyresrätter och stadsparken. Med bil och buss är det bara några minuter hit från centrum.
  • Mullsjö – Nordväst om Jönköping ligger Mullsjö. Det tar omkring 20 minuter med tåg och Mullsjö har länge setts som ett prisvärt alternativ till bostäder närmre Jönköpings stadskärna.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

29 788 kr/kvm

12 månader (snittpris)

29 758 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *