Bostadspriser Borås

I Borås ligger snittpriset på bostadsrätter på 21 099 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 45 151 kr. Borås ligger därmed en bra bit under snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Borås

Med en timme med buss till Göteborg och ett välutvecklat buss-nät i staden är Borås av intresse för många. Bostadspriserna har stigit rejält i kommunen under de senaste 20 åren. Kommunen erbjuder många fina alternativ för boende i stadsmiljö såväl som närmre naturen. Det finns gott om butiker, restauranger med uteserveringar och annat som ger trevligt fritidsliv.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Ett centralt läge

Borås är Sveriges femtonde största stad och Borås kommun har över 100 000 invånare. Här finns det en högskola där omkring 15 000 studenter utbildar sig. Det centrala läget nära Göteborg, Jönköping såväl som Landvetter flygplats lockar många till staden.

Om Götalandsbanan blir av, med dubbelspårig höghastighetsbana för tåg mellan Borås och Göteborg, kan det påverka bostadspriser i Borås då staden blir ännu lättare att nå.

Populära bostadsområden i Borås

Det är särskilt de centrala delarna som Villastaden och Salängen som är populära i Borås. Det här är platser där bostadspriser i Borås påverkas av det faktum att det ofta är svårt att hitta en ledig bostad.

Det går också att bo naturnära utan att ta sig för långt från centrum.

Parkstaden – Här finns vackra Ramnasjön och därmed möjlighet till naturliv nära centrum.

Norrmalm – Norrmalms fina friluftsområde är eftertraktat. Här finns ett motionsspår och Kypesjön.

Attraktiva bostadsområden som ligger riktigt nära centrum är:

  • Villastaden
  • Norrmalm
  • Tullen
  • Byttorp

Staden har goda kommunikationer

Det är enkelt att bo i Borås och det särskilt i de centrala delarna. Med buss tar det inte mer än en kvart att ta sig från en del av staden till en annan. Men det är viktigt att vara medveten om att många av de ytterområden som finns omkring staden inte täcks lika väl av bussar. Då kan det behövas bil för att ta hand om ärenden.

Det finns förvisso områden som Sandared som ligger mindre än en halvtimme från Borås men som har god infrastruktur vilket begränsar behovet av resor in till Borås. Kringliggande områdens popularitet påverkas också en hel del av hur kommunikationerna till Göteborg fungerar.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

21 254 kr/kvm

12 månader (snittpris)

21 099 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *