Fast mäklararvode

Fast mäklararvode kallar man det då arvodet är fast, i kronor. Man kommer överens med sin mäklare om att kostnaden för mäklarens tjänst är X kronor oavsett bostadens slutpris.

Exempel:
Mäklararvodet är 45.000 kr oavsett bostadens slutpris.

Fasta mäklararvoden kan vara lurigt

Det som kan vara vanskligt med att anlita en mäklare med ett fast arvode är att det kan saknas motivation och incitament till att göra det där lilla extra för att du som säljare skall få ut ett så högt slutpris som möjligt. Använd då hellre en vanlig mäklarprovision som anges i % på slutpriset.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Mäklarofferter.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hej svejs.

Arbetar många mäklare idag med fast arvode? Känns som att det är mycket vanligare med en % procentsats?

Svara

Hej Vanja.

Det är väldigt olika hur mäklarna jobbar. De allra flesta brukar dock undvika fasta arvoden då det inte är lika roligt att jobba med.

Mvh admin på Mäklararvode

Svara

Hej.

Jag anlitade en mäklare som tog 55.000 kr i fast provision för att sälja min lägenhet i Stockholm.
Jag kan säga att han var så jäkla lat. Jag kommer aldrig anlita en mäklare igen med fast arvode. Det känns som att mäklarna behöver %-provision för att de skall orka anstränga sig. Annars vill de bara sälja lägenheten så fort och lätt som möjligt.

Svara

Hej Rita.

Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter.
Vi håller med om att %-arvode känns bättre.

Mvh admin på Mäklararvode.nu

Svara

Jag valde fast mäklararvode när jag sålde mitt hus i göteborg.
Det funkade väldigt bra. Jag har ju dock svårt att avgöra om mäklaren hade jobbat hårdare om hon hade haft en procentsats.

Det kändes som att hon var duktig dock.
Det var en tjej på Fastighetsbyrån.

Svara

Hej Rebecca.

Ja man kan ju aldrig veta säkert hur mycket det påverkar mäklaren.
Det beror också mycket på hur mäklaren är som person.

Mvh admin på Mäklararvode.nu

Svara