Bostadspriser Gotland

På Gotland ligger snittpriset på bostadsrätter på 34 402 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 588 kr. Gotland ligger alltså en bit ifrån snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Gotland

Mitt i Dalarna ligger Falun. Det är lika långt till Stockholm som till Fjällen, och Faluns kommun har både natur och stadsliv. Under de senaste tjugo åren har villapriserna i regionen stigit med 315 procent. Det finns mycket som lockar folk att komma och bo i Falun. Att slippa bilköer och få ett aktivt liv i naturskön miljö tillhör de främsta fördelarna.

Jämför mäklararvoden i just din kommun

Provisionerna kan skilja sig mellan olika områden och olika kommuner. För att få en tydlig överblick kring vad mäklarna kan erbjuda i form av tjänst och arvode i just ditt område kan du använda den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se. Du fyller i dina uppgifter och utan att förbinda dig till något så hjälper de dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i din kommun. Dessa offerter kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om provisionen/arvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.
Kom igång

Falun är bäst i Dalarna

Tidningen Fokus har utsett Falun till bästa kommun i Dalarna och det är inte svårt att förstå varför. Det här är en vacker stad som erbjuder en god livskvalitet. Det finns flera populära områden i och omkring staden. Några av dessa är:

Slätta – Här finns det trevliga radhus såväl som friluftsbad och idrottshall. Det finns också förskola och skola och matbutik.

Källviken – I Källviken har det byggts en hel del under senare år och detta är ett område som är eftertraktat både bland de som redan bor i Falun och de som flyttar in från andra städer.

Krondiket – Det här är ett villaområde som eftersöks av barnfamiljer som vill leva nära naturen.

Främby – Här är det också naturskönt och det finns gott om lägenheter.

Bojsenburg – Detta område är känt för lägenheter som har gemensam innergård där det finns lekplats för barnen.

Falun erbjuder mycket sport

Den som gillar sport och friluftsliv kommer att trivas i Falun. Kommunen har gott om naturreservat och vandringsleder. Sportanläggningen Lugnet är berömd. Det kommer omkring 1 miljon besökare till Lugnet varje år.

Många sjöar och vattendrag ger tillgång till vattensporter och båtliv. Det finns gott om fina badplatser. Dessutom är det lätt att cykla i Falun. Det har anlagts MTB-leder som sträcker sig flera mil och staden har en inomhusvelodrom.

På vintern är det vanligt med skidåkning såväl som skridskoåkning i och omkring staden. Flera skidbackar och skridskoåkning på sjöar är sådant som drar turister till Falun även under vinterhalvåret.

Nybyggnation i Falun

Det är välkänt att man på Faluns kommun jobbar med att planera nya bostäder i och omkring staden. Dessutom planeras det områden för mer företagande vilket kan påverka stadens framtid med fler inflyttningar från andra städer.

Tag reda på vilken nivå provisionerna ligger på i just ditt område/stad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i just din kommun bör du använda den helt kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se.
Du fyller i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

37 377 kr/kvm

12 månader (snittpris)

34 402 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *