Bostadspriser Eskilstuna

I Eskilstuna ligger snittpriset på bostadsrätter på 23 262 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 43 588 kr. Eskilstuna ligger alltså långt under snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter Eskilstuna 

Många som bor i Eskilstuna beskriver staden som mysig och trevlig. Centralt boende innebär att det går att promenera hem från stadskärnan vilket kan vara väldigt fördelaktig. Genom staden rinner en å och det bidrar till en miljö som är vacker och inbjudande. Under de senaste 20 åren har bostadspriser i Eskilstuna ökat. Villapriserna i Eskilstuna kommun har stigit med 304 procent.

En liten stad med goda kommunikationer

Eskilstuna lockar med en vacker stadsmiljö och goda kommunikationer. För den som bor i stadens centrala delar går det bra att leva utan bil. Mycket finns inom promenadavstånd och det är också lätt att cykla.

På sommaren händer det ofta trevliga saker i staden. Eskilstuna har blivit känt som en stad som lockar till sig kända artister till olika typer av festivaler. Men den som bor i Eskilstuna kan alltid ta sig till Stockholm om behovet av ännu mer nöje skulle dyka upp. Kommunikationerna mellan Eskilstuna och huvudstaden är goda.

Dessutom är det inte långt från Västerås. Och det är nära till ett stort och känt svenskt möbelvaruhus som många gärna handlar från.

Populära bostadsområden i Eskilstuna

Det finns flera populära områden att bo i och omkring Eskilstuna. Ett sådant är Torshälla som ligger mycket nära centrum. Andra exempel på områden som anses lugna och trevliga är:

  • Slagsta
  • Måsta
  • Gamla stan
  • Östermalm

I centrum är Söder, Övre Nyfors och Norr också populära områden att bo i. För familjer som vill bo centralt kan Djurgården vara av intresse. Där finns det villor som då de inte är så lätta att få tag på kan ha lite högre priser.

Populära områden med villor är:

  • Skogstorp
  • Hällby
  • Borsökna

Nybyggnation i Eskilstuna

Det pågår planering och byggnation av nya bostäder i Eskilstuna. Områden som kommunen planerar nybyggnation för är till exempel Hällby, Näshulta och Torshälla. Dessutom så jobbar kommunen aktivt med att förbättra existerande bostadsområden för att de ska bli mysigare både för boende och besökare. Det är sådant som kan komma att påverka bostadspriser i Eskilstuna till att fortsatt stiga.

Mäklarnas provisioner och arvoden i Eskilstuna

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i Eskilstuna kan du läsa vår artikel om mäklararvoden i Eskilstuna . Du kan också använda den helt kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se Du fyller i i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

23 852 kr/kvm

12 månader (snittpris)

23 262 kr/kvm

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *