Bostadspriser Halmstad

I Halmstad ligger snittpriset på bostadsrätter på 30 611 kr per kvadratmeter idag (siffran uppdateras automatiskt så fort statistiken ändras). Det kan jämföras med snittet för hela Sverige som ligger på 44 263 kr. Halmstad ligger alltså långt under snittet i Sverige.

Priser på hus och lägenheter i Halmstad

I Halmstad har efterfrågan länge överstigit utbudet av bostäder. Det speglas också i statistik över bostadspriser i Halmstad under de senaste 20 åren. Det finns flera anledningar till att priserna har stigit. Halmstad är en populär stad med nära till hav och skog.

Det finns flera fina byar omkring Halmstad som är populära val för familjer som vill ha nära till stan men bo mer naturligt. I och med att det är relativt enkelt att pendla i regionen är Halmstad med omkringliggande mindre samhällen ett populärt val. Det tar inte mer än 20 minuter att köra in till staden från dessa med bil och det finns också busslinjer.

Betala inte onödigt mycket för mäklaren
Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Du väljer sedan själv om du vill anlita någon av mäklarna eller inte. Du kan även använda offerterna till din fördel när du förhandlar om arvodet med den mäklare du vill anlita. Du förbinder dig inte till något när du använder Hittamäklare och det är helt gratis.

Populära bostadsområden i Halmstad

I Halmstad kan du bo i villa såväl som i lägenhet och det finns flera områden som är populära. Några exempel är:

  • Nyhem – Ligger en bit utanför stan men det går att promenera in till centrum.
  • Frösakull – Ligger också en bit utanför stan. Det finns stadsbussar och området är särskilt attraktivt för barnfamiljer och pensionärer.
  • Väster/Rotorp – Det här är ett område som ligger centralt där det finns radhus. Lugnt men nära till stadens kärna. Gångavstånd till havet.
  • Vallås – Här finns det lägenheter som också kan passa barnfamiljer. Området ligger cirka en kvart från stan och även nära Eurostop.

Halmstad är vackert året om

Många känner till att Halmstad är en fantastisk sommarstad med en mycket vacker strand. Havet är just ett stort dragplåster för turister som kommer under varmare månader. Men Halmstad är vackert året om, också till stor del tack vare läget vid kusten.

Goda kommunikationer

Det är lätt att resa i och omkring staden med hjälp av bussarna som Hallandstrafiken står för. Det finns också Pågatåg till Nässjö och Helsingborg. Men många som bor här använder sig av bil. Med bil tar det inte mer än någon timme att köra till Helsingborg. Därmed är Halmstad också nära storstadsregionen i Skåne och Öresund, det vill säga The Greater Copenhagen.

Mäklarnas provisioner och arvoden i Halmstad

För att skapa en övergripande bild av vilka mäklararvoden som gäller i Halmstad kan du läsa vår artikel om mäklararvoden i Halmstad . Du kan också använda den helt kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se Du fyller i i dina uppgifter och får sedan offerter från mäklarna i ditt område/kommun. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt förhandla om mäklararvodet med den mäklare som du vill anlita. Tjänsten Hittamäklare.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

3 månader (snittpris)

30 756 kr/kvm

12 månader (snittpris)

30 611 kr/kvm

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *